Kto pracoval dlhšie v McDonalde alebo prečo chcú politici vyzerať ako frajeri

Zachovávať analytickú objektivitu a nestrannosť môže byť ťažšie, než sa zdá. Nestačí jednoducho vypočuť si argumenty, vyhľadávať informácie bez ohľadu na to, ktorej strane prospievajú. To nie je dosť na to, aby ste pochopili stav ducha druhej strany.

profimedia-0924075188 Donald Trump. Foto: POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia

Takže autor tohto komentára priznáva, že bol úplne zaskočený tým, aký kolektívny hysterický záchvat spôsobila americkým liberálom Trumpova návšteva v McDonalde.

Na nápade, že bude kandidát na chvíľu akoby obsluhovať v reštaurácii rýchleho občerstvenia, nie je na prvý pohľad nič mimoriadne. Politici neustále navštevujú nejaké potravinárske trhy a občas tam aj obsluhujú, napríklad servírujú zmrzlinu alebo grilujú. Rituál, že politik občas symbolicky obsluhuje verejnosť, azda nepotrebuje zvláštne vysvetlenie.

Napríklad niekdajší americký senátor z Nebrasky Ben Sasse prišiel s aktualizovanou verziou, keď občas vozieval ľudí v Ubere. A na jednom McDonalde v Little Rocku, hlavnom meste štátu Arkansas, je dokonca pamätná doska pripomínajúca, že tam pravidelne chodieval (nie teda obsluhoval) guvernér Bill Clinton.

Trumpov výsadok mal tiež pripútať pozornosť na to, že Kamala Harrisová rozpráva, že ako študentka pracovala v McDonalde, lenže to zrejme nie je pravda. Ani by na tom nebolo nič divné, politici robia máločo tak často, ako to, že obviňujú súpera, že zahmlieva či klame.

Deep state zasahuje


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.