Veriaci v USA majú obrovský potenciál ovplyvniť voľby – aj tým, že ho nevyužijú

Najväčšou výzvou pre amerických konzervatívcov zostáva, ako presvedčiť stomiliónovú masu kresťanov prísť k urnám a dať im pocítiť istotu hodnotovej a svetonázorovej spolupatričnosti.

profimedia-0881941747 Donald Trump sa zúčastňuje na diskusii za okrúhlym stolom v kostole v Detroite 15. júna 2024. Foto: SCOTT OLSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia

Až 104 miliónov kresťanských voličov pravdepodobne nepristúpi v blížiacich sa prezidentských voľbách k urnám, aby využilo svoj hlas. Vyplýva to z rozsiahleho výskumu Arizonskej kresťanskej univerzity, ktorého výsledky zverejnila minulý týždeň.

V krajine, ktorá sa stále považuje za jednu z najreligióznejších v západnom svete [podľa Gallupovho prieskumu z marca 2024 sa viac ako dve tretiny Američanov hlásia ku kresťanstvu, z toho 55 percent sa považuje za praktizujúcich, to znamená, že tretina americkej populácie sú aktívni kresťania, pozn. red.], sú to pomerne zarážajúce čísla, ktoré vyvolali odozvu v médiách, medzi konzervatívnymi komentátormi aj cirkevnými predstaviteľmi.

Dôvody sú rôzne


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.