Kresťanskí podnikatelia sa stretnú na konferencii v Nimnici

_MG_3240 Registrácia účastníkov kresťanskej konferencie pre podnikateľov 2019. Foto: Štefan Esztergályos

Spoločenstvo Martindom pripravuje ďalšiu kresťanskú konferenciu pre podnikateľov, ktorá sa uskutoční prezenčne v Kúpeľoch Nimnica v termíne 16. – 17. júna. Kvôli obmedzeniam spojeným s aktuálnou epidemickou situáciou bude kapacita prezenčnej účasti obmedzená, no práve preto organizátori ponúkajú aj možnosť sledovania live streamu z hlavného programu konferencie. 

„Častokrát sme postavení pred rozhodnutia, ako zareagujeme na súčasné zmeny a výzvy. Všetko sa mení a nie je ľahké sa správne a rýchlo rozhodnúť,” objasňuje tému konferencie Michal Svetko z organizačného tímu. “Budeme hovoriť o sile strategických rozhodnutí, aby sme zistili, na čo sa treba sústrediť a ktoré zmeny a rozhodnutia sú naozaj kľúčové,” dodáva.

František Halmeš a Ľubomír Klieštik, kresťanská konferencia pre podnikateľov 2019. Foto: Štefan Esztergályos

Téma priamo nadväzuje na online kresťanskú konferenciu, ktorá sa konala vo februári tohto roka. Archív konferencie je stále k dispozícii online. V tom čase totiž nebolo možné usporiadať hromadné podujatie. 

„Osobné spoločenstvo podnikateľov sa nedá nahradiť konferenčnými hovormi, a preto sa tešíme na čas spoločných modlitieb a inšpiratívnych prednášok i svedectiev o tom, ako sa nám darilo, čo sme sa naučili počas korony a v neposlednom rade, ako v tom konal Boh,” vysvetľuje Michal Svetko organizáciu už druhej konferencie tento rok. „Oproti februárovej online konferencii bude čas na budovanie kontaktov – networking, diskusiu v stredu večer a praktické workshopy.”

Futbal, prednášky i spoločné modlitby

V rámci programu vystúpi rovnaká zostava rečníkov ako na februárovej konferencii: Miroslav Očenáš (kvety.sk), Boris Gogola (takoy.sk), Ján Košturiak (IPA Slovakia), Mário Tomášik (Spoločenstvo Martindom), Ľubomír Klieštik (Kamenárstvo Klieštik) a Marián Kolník (CIRE Consulting). Jeden z workshopov počas štvrtkového programu bude viesť aj psychologička Denisa Zlevská (Centrum pre tréning a rozvoj). V streamovanej časti konferencie bude aj spoločná modlitba chvál s tímom Martindom Worship a workshopy. 

Marián Kolník, Ján Košturiak a Denisa Zlevská, kresťanská konferencia pre podnikateľov 2018. Foto: Zuzana Zuzáková

Zaujímavosťou pre prezenčných účastníkov bude futbalový zápas podnikateľov, ktorý je naplánovaný na stredajšie popoludnie. V stredu večer bude priestor aj pre inšpiratívne príbehy, diskusie a neformálny networking.

„Podnikatelia budú mať možnosť oddýchnuť si, vychutnať si masáž alebo sa zúčastniť futbalového turnaja podnikateľov. Podvečer je pripravená prednáška Mariána Kolníka spojená s diskusiou. Večer je pripravený čas spoločných modlitieb, po ktorom bude priestor na voľné rozhovory a budovanie kontaktov,” opisuje bonusy rozšíreného programu, ktoré sú pripravené na stredu, Michal Svetko.

Live stream z konferencie

Kapacita konferencie ešte nie je naplnená, no organizátori upozorňujú, že voľných miest už nie je veľa. Pre tých, ktorým sa nepodarí prísť prezenčne, bude možnosť sledovať štvrtkový program cez live stream.

„Stále sú ľudia, ktorí nemôžu prísť osobne, ale veľmi radi by si vypočuli prednášky a zúčastnili sa na diaľku spoločného času modlitieb,” vysvetľuje Michal Svetko a dodáva: „Chceli sme týmto ľuďom sprostredkovať príležitosť byť v spojení s ostatnými podnikateľmi a načerpať inšpiráciu a povzbudenie na diaľku.”

Organizátori ponúkajú podrobné informácie o rečníkoch i programe na webovej stránke konferencie.


Ďalšie články