Na prvú adventnú nedeľu začína KBS s projektom adventných myšlienok

Prvou adventnou nede¾ou sa zaèína èas duchovnej prípravy na Vianoce a snímke trebišovský dekan Marek Pristaš posväcuje svätenou vodou adventné vence počas svätej omše - Ilustračný obrázok (Zdroj: TASR)

Od prvej adventnej nedele začína Konferencia biskupov Slovenska (KBS) s projektom adventných myšlienok. Projekt bude trvať do 24. decembra. V tomto čase budú môcť záujemcovia získať každý deň cez email myšlienku s fotografiou. Informuje o tom KBS na svojej internetovej stránke.

„Všetci, ktorí výzvu prijmú, majú na každý deň dve úlohy – prečítať si evanjelium daného dňa a pomodliť sa na úmysel daného dňa. Úmysel s úryvkom daného evanjelia bude súčasťou obrázka, ktorý dostanú všetci prihlásení na e-mail. Cieľom projektu je pomôcť všetkým, ktorí prejavia záujem, duchovne sa pripraviť na Vianoce,“ uvádza sa na webe zamyslenia.kbs.sk.

Tí, ktorí nemajú prístup na internet, môžu projekt podporiť svojou modlitbou, pôstom alebo inými skutkami milosrdnej lásky.

Zaregistrovať sa dá na stránke zamyslenia.kbs.sk. Stačí uviesť meno a email. Myšlienky graficky spracoval Ľubomír Valient z Považskej Bystrice.

(tasr)


Ďalšie články