NAKA zadržala ďalšie policajné špičky. Obvinený je aj Lučanský

128. rokovanie Bezpeènostnej rady SR Milan Lučanský (Zdroj: TASR)

NAKA dnes ráno obvinila či zadržala niekoľko kľúčových osôb z prostredia polície aj SIS. Obvinenie má na krku aj exprezident policajného zboru Milan Lučanský.

Zatýkanie vplyvných ľudí z prostredia polície, justície a biznisu, ktoré včera vyvrcholilo obvinením druhého najmajetnejšieho Slováka Jaroslava Haščáka z korupcie a prania špinavých peňazí, po dnešku pokračuje.

Podľa medializovaných informácií si muži zákona v skorých ranných hodinách prišli po niekdajšieho šéfa Úradu zvláštnych policajných činností rezortu vnútra Jozefa Reháka.

Ten bol priamym nadriadeným Norberta Paksiho, ktorého polícia zadržala a obvinila spolu so špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom a následne umiestnila do vyšetrovacej väzby.

„Norbert Paksi sa vyšetrovateľom ešte koncom októbra priznal, polícia ho obvinila z podporovania zločineckej skupiny, zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa,“ pripomínajú Aktuality.

Poriadky aj v SIS?

TV Joj, ktorá informovala o Rehákovom zadržaní, krátko na to reportovala aj o zadržaní vysoko postaveného príslušníka Slovenskej informačnej služby a viacerých bývalých policajtov krajského policajného riaditeľstva v Bratislave.

Podľa bulváru Topky.sk je reč o námestníkovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisovi Beňovi. Beňa bol v minulosti predmetom záujmu sledovacieho komanda, ktoré pracovalo pre mafiána Mariana Kočnera a riadil ho Peter Tóth.

„V snahe sledovať Daniela Lipšica narazili na Beňa v spoločnosti ďalšieho muža z Kočnerovho telefónu – Mareka Gašparca. Komando z tohto stretnutia vypracovalo záznam. Tóth bol vtedy pyšný, že jeho ľudia neboli odhalení. S tým sa pochválil aj Kočnerovi,“ dopĺňajú kúsky do mozaiky Aktuality.

Aj Lučanský

Výpočet identifikovaných ľudí, ktorí mali dnes mimoriadne zlé ráno, pokračuje exprezidentom Finančnej správy SR Danielom Čechom, o ktorého zadržaní píše Denník N, a Mariánom Kučerkom, ktorý mal mať blízko k niekdajšiemu funkcionárovi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernardovi Slobodníkovi.

Kučerka vyšetroval Filipa Rybaniča, ktorý bol asistentom vtedajšieho poslanca SaS Jozefa Rajtára. Rybaniča odsúdili pre nazeranie do účtov exministra vnútra Roberta Kaliňáka.

V čase písania článku vysvitlo, že v akcii Judáš polícia obvinila aj bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Ten je momentálne na ceste na Slovensko z Chorvátska. S políciou sa dohodol, že sa sám dostaví na výsluch.

Množstvo previnilcov a údajných previnilcov je ale, zdá sa, väčšie. NAKA totiž obvinila osem osôb v rámci akcie Judáš. Trestná činnosť sa týka najmä korupcie. NAKA zároveň pokračuje v procesných úkonoch, zadržala zatiaľ šesť osôb. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka.


Ďalšie články