Jedinečný festival, ktorý ponúka odpovede - CampFest 2021

CF 04 Foto: archív CampFestu

Mnohí z nás si kladú otázku, čo teraz? Prípadne nevieme, kadiaľ ďalej po niekoľkých vlnách pandémie, alebo, čo bude teraz nasledovať. Alebo… A práve na túto otázku sa budú snažiť odpovedať organizátori jedného z najväčších slovenských kresťanských festivalov, ktorý sa uskutoční už o pár dní, a to dokonca dvakrát. 

Osobne som nadšený, že sa CampFest uskutoční i tento rok. Dôležitosť festivalu môžeme vidieť aj v tom, že organizátori pripravili až dva termíny vzhľadom na pandemické opatrenia. Pokiaľ aj vy chcete dostať odpoveď na otázku: „Čo teraz?“, CampFest pre vás otvára svoje brány už dvadsiaty tretí rok, v dňoch 29. júla – 1. augusta a od 5. do 8. augusta.

Medzigeneračný a kvalitný

CampFest bol pre mňa každý rok miestom pokoja, oddychu a refresh-u po náročnom roku plnom školských povinností i práce. Zároveň ma vždy prekvapovala synergia medzi generáciami. Na festivale si jednoducho prídu na svoje tí najmladší, aj tí najstarší. Celkovo môžeme CampFest zhodnotiť ako najlepší medzigeneračný festival. Všade, kam sa človek pozrie, vidí pozitívne naladených ľudí, poriadok a nabitý program plný inšpirácie.

Foto: archív Campfestu

Medzi témami môžeme vidieť hlboké témy intimity, otázky, či je Boh zaskočený, a témy týkajúce sa závislostí. Prečo sa organizátori rozhodli ísť týmto smerom?

„Chceme reagovať na otázky, ktoré rezonujú u mladej generácie, a na aktuálnu situáciu na Slovensku. Sociálne siete v dnešnej dobe predstavujú takmer neobmedzený zdroj informácií a je takmer nemožné vedieť rozlíšiť pravdu od hoaxov. K tomu sa pridal lockdown a teenageri začínajú upadať do depresií a úzkostí. Nám to nie je jedno a sme presvedčení o tom, že aj samotná pandémia, ktorú sme si nevybrali a ktorú sme nečakali, môže byť dobrým odrazovým mostíkom pre nové príležitosti, a neexistuje lepší čas na prinášanie vplyvu, nádeje a skutočných odpovedí na otázky, ktoré si ľudia kladú. Veríme, že nič z toho, čo sa deje, Boha nezaskočilo a to nám ukazuje úplne nový rozmer,“ hovorí členka organizačného tímu, Lýdia Rišová. 

Foto: archív CampFestu

Viac než festival

Atmosféra CampFestu spočíva v tom, že je to viac než festival. Okrem dobrej hudby a zábavy vo forme volejbalu, rôznych atrakcií či mini ZOO, sa človek môže inšpirovať od skúsených rečníkov, ako sú Michal Kevický, Július Slovák, Ján Buc a mnohí ďalší

Tento rok na nás všetkých čakajú zaujímavé témy ako: Zaskočený Boh?, Fakenews vs. prauda, Dobre už vraj bolo; taktiež aj témy pre mladých: Reálny kresťan – nebuď fake!, Čo ťa Instagram (ne)naučí o chodení a sexe, Ekologická kríza – a čo ja s tým? A mnoho ďalších tém, ktoré nájdete v sekcii program.

Rap, pop či autentické chvály? 

Počas dvoch turnusov sa na scéne CampFestu prestriedajú slovenskí a českí interpreti, ktorí účastníkov prevedú hlbokým a zároveň zábavným programom plným kvalitnej hudby a emócií. 

Na záver verím, že sa spoločne stretneme na CampFeste a dostaneme odpoveď na otázku – Čo teraz?

Foto: archív CampFestu

Ďalšie články