Veľká zmena: Fakultná nemocnica v Trenčíne má nového riaditeľa

TRENČÍN – Fakultná nemocnica (FN) v Trenčíne má nového riaditeľa. Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) v utorok do funkcie vymenovala Michala Plesníka.

Vo FN Trenčín malo pozitívny test 16 zamestnancov, z toho šesť lekárov Fakultná nemocnica v Trenčíne. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

Informovalo o tom Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na svojom webe. „Plesník do funkcie nastúpil na dobu určitú, do obsadenia miesta úspešným uchádzačom výberového konania podľa zákona o výkone práce vo verejnom záujme,“ uviedol rezort zdravotníctva.


Novovymenovaný riaditeľ vyštudoval Vysokú školu ekonómie a financií v Brne. Od roku 2016 pôsobil v trenčianskej nemocnici na viacerých pracovných pozíciách.


Šéfka rezortu zdravotníctva v súlade so zákonom o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti zároveň odvolala z funkcie doterajšieho riaditeľa Tomáša Janíka, ktorý riadil nemocnicu od augusta 2020.

(tasr)


Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok