Progresívni Piráti sa rozhodli v Česku prehrať. Stavili na woke

Česká koalícia Pirátskej strany a strany Starostovia a nezávislí stratila od svojho vrcholu v marci do augusta tretinu voličov. Dnes o sebe táto K2 môže prinajlepšom hovoriť, že stagnuje. Prestala byť hlavným vyzývateľom ANO. Rozhodnutie Andreja Babiša kandidovať v Ústeckom kraji proti Ivanovi Bartošovi s tým nie je v rozpore. Kým sily združené dnes v koalícii Spolu rečami o korupcii pred siedmimi rokmi porazil, dnes by lídra tejto koalície Petra Fialu ťažko mohol označovať za krstného otca. Navyše programovo má s týmito centristami veľa spoločného.

228348370_4003240779805739_8932372257003839743_n Ivan Bartoš, líder českej Pirátskej strany (v strede). Foto: Facebook

Zato proti Pirátom sa Babiš môže ľahko vymedzovať. Sami mu nadhadzujú loptičky. Nie je to len vegánska zmrzlina, z ktorej mal Babiš, pochopiteľne, srandu. Z Pirátov v poslednom čase úplne nevyprovokovane vypadávajú výroky, ktoré naznačujú, že táto strana nie je stred, ale niečo divokejšie.

Poslanec Ondřej Profant označil oponentov uzákonenia homosexuálnych sobášov za „konzervatívnych bielych páprdov,“ ktorí väčšinovo „inklinujú k fašizmu“.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.