Matovič z Prešova hasí situáciu: Zuzana má na výhru morálne právo, oneskorenie nikomu nenapadlo

Igor Matoviè Minister financií Igor Matovič propagujúci očkovaciu lotériu. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Súťažiaca Zuzana z Prešova, ktorá počas nedeľného živého vysielania takzvanej očkovacej lotérie na RTVS prišla o výhru 400-tisíc eur pre oneskorenie prenosu cez internet, má šancu sumu zinkasovať.

Počas živého vysielania správ RTVS to uviedol priamo z Prešova, miesta jej bydliska, minister financií Igor Matovič (OĽaNO). Dodal, že spomenutá Slovenka má na to „morálne právo“. Sľúbiť výhru jej však vraj nemôže.

Politik ďalej uviedol, že vzniknutú situáciu riešia s právnikmi. Výsledok analýzy by mohla verejnosť poznať už v nasledovných dňoch.

Expremiér sa na vlnách telerozhlasu vyjadril, že pani/slečna Zuzana nemala reálnu šancu vyhrať kvôli tomu, že sa „preukázalo“, že heslo mohla najskôr vidieť až 24 sekúnd po jeho zobrazení. Limit na jeho prečítanie je pritom iba 20 sekúnd.

Matovič uviedol, že na komplikácie tohto druhu nikto v RTVS a ani na ministerstve, ktoré má na starosti štatút relácie, nepomyslel. Oneskorenie signálu je pritom spôsobené základnými fyzikálnymi zákonmi a jeho dĺžka sa líši podľa zvoleného spôsobu prenosu.

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník v živom vysielaní po boku Matoviča poďakoval za empatiu a uviedol, že daný problém takisto vnímajú ako krivdu.

Článok budeme aktualizovať

(tod)


Ďalšie články