V sobotu sa koná 10. ročník živej reťaze Hrdí na rodinu

úèastníci pochodu Hrdí na rodinu v Bratislave Foto: M. Baumann/TASR

Pochod Hrdí na rodinu začne zhromaždením na Rudnayovom námestí v Bratislave pred katedrálou. Cieľom zhromaždenia je aj teraz pokojne a bez veľkých slov demonštrovať radosť prítomných rodín a ich detí.

Na brífingu, kde o podujatí informovali jeho organizátori, Simona Tarčáková uviedla, že „motto tohto ročníka bude: Sloboda, odvaha, láska“. Motto má podľa nej ukázať, že aj keď si mnohí myslia, že sú slobodní, keď sú bez rodiny, skutočnosť je presne opačná. Manželstvo a rodina nie je väzenie, naopak, spája sa s ním tá najväčšia sloboda a najväčšia odvaha. Často to pochopíme, až keď o to prídeme.

Simona Tarčáková tiež priblížila organizačné pokyny pred stretnutím:

„Začiatok zhromaždenia je stanovený v sobotu 23. júla o tretej hodine popoludní v Bratislave na Rudnayovom námestí a priľahlých uliciach. Našu radosť z rodiny a našich detí vyjadríme pochodom cez centrum Starého mesta krátkym okruhom a potom sa vrátime naspäť pred katedrálu na Rudnayovo námestie.“

Anton Chromík z Aliancie za rodinu povzbudil sympatizantov k účasti: „Doba je plná sťažností, ale my nejdeme protestovať. Chceme byť svedkami láskavej pravdy. Tá totiž patrí k rodine, manželstvu a rodičovstvu, je kreatívna,  tvorí nové bytosti a vzťahy, vďaka tomu vieme o základnej pravde, že všetky deti potrebujú otca a mamu nastálo. Si otcom rodiny? Si nenahraditeľný pre svoje deti. Si mama? Vedz, že nikto na svete ťa nemôže tvojej dcére či synovi nahradiť. Toto bude jubilejný desiaty ročník, keď na to dostaneme príležitosť. Verím, že zo všetkých bude vyžarovať, že každý si zaslúži láskavú odpoveď.“

Organizátori pozývajú ľudí, aby prišli – podľa možností – v červených tričkách s nápismi ako: Rodina je úžasná. Rodina je výnimočná, lebo deti sú naša budúcnosť. Mama a tato navždy. Nie je nič lepšie pre deti. Hrdí na rodinu.


Ďalšie články