Vďaka hnutiu Sme rodina si dôchodcovia prilepšia o vianočný príspevok

Keď sa bavíme o pomoci ľuďom, som rád, že sa nášmu hnutiu Sme rodina darí robiť maximum v tejto sfére. Je mi cťou, že vám práve môžem predstaviť ďalšiu pomoc, ktorú sa nám podarilo vybojovať. Po úspešnom vyplatení 13. dôchodkov, ktoré boli 12 rokov nesplneným sľubom strany Smer, sa seniori môžu tešiť nielen z vyplatenia 13. dôchodku, ale dokonca aj 14., tzv. vianočného príspevku. Veľká vďaka patrí nášmu ministrovi práce Milanovi Krajniakovi, ktorému sa podarila táto skvelá vec a jeho ministerstvo už tento rok na jeseň vyplatí túto ďalšiu finančnú pomoc pre našich dôchodcov.

Boris Kollár. Foto: Henrich Mišovič/TASR Boris Kollár. Foto: Henrich Mišovič/TASR

Vianočný príspevok bude predstavovať 70 % zo sumy 13. dôchodku, ktorú penzisti dostali v júli tohto roka. Tento takzvaný 14. dôchodok je tiež jednou z foriem inflačnej pomoci, ktorú ministerstvo práce predstavilo ešte na konci augusta 2022. Nárok na vianočný príspevok budú mať poberatelia starobného, predčasného starobného, invalidného dôchodku ako aj poberatelia všetkých pozostalých dôchodkov- vdovských, vdoveckých a sirotských. Dôchodcom bude vyplatená pomoc v celkovej výške až 207,6 miliónov eur.

Pre  naše hnutie Sme rodina bola vždy priorita pomoc ľuďom, a to najmä najzraniteľnejším skupinám, medzi ktoré určite patria aj naši seniori. V týchto ťažkých časoch energetickej a inflačnej krízy je pomoc pre túto skupinu nielen prioritou, ale našou povinnosťou. Zrušenie doplatkov na vybrané lieky, vyplatenie 13. dôchodkov a teraz aj očakávané vyplatenie vianočných príspevkov bude pre našich dôchodcov určite obrovskou pomocou.

Na záver musím spomenúť, že všetky udalosti posledných rokov, ktorými sme boli svedkami, ako napríklad pandémia spôsobená korona vírusom, vojna na Ukrajine alebo nešťastné spory niektorých vládnych strán, boli vždy sprevádzané konštruktívnym prístupom zo strany Sme rodina, ktorá sa do nich nikdy nesnažila zapájať a vždy sa z týchto udalostí snažila vyťažiť čo najväčšiu pomoc pre ľudí.

Rubrika Hyde park slúži ako priestor pre publikovanie názorov, postojov a tém osobností z rôznych oblastí života a diania v spoločnosti. Texty nevyjadrujú názor redakcie. 


Ďalšie články