WhatsApp prestal celosvetovo fungovať. Problémy sa už podarilo odstrániť

AKTUALIZOVANÉ Desaťtisíce používateľov nahlásili výpadok aplikácie WhatsApp. Spoločnosť Meta už problém odstránila.

27803069483_e7bf67da80_k Ilustračný obrázok. Foto: Flickr.com/Agência Senado

Platforma na odosielanie správ WhatsApp mala v utorok výpadok na celom svete, informuje britská stanica BBC. Používatelia platformy, ktorú vlastní Meta, začali hlásiť problémy v utorok tesne pred deviatou hodinou ráno stredoeurópskeho letného času (SELČ).

Ľudia sa na sociálnych sieťach sťažovali, že nemôžu odosielať ani prijímať správy. Problémy mala aj funkcia volania na WhatsApp. Aplikácia totiž neprechádzala cez fázu „volania“ do fázy zvonenia. Downdetector, webová stránka, ktorá sleduje online výpadky po celom svete, zaznamenala desaťtisíce používateľov, ktorí nahlásili výpadok chatovej aplikácie. V utorok bol na sociálnej sieti Twitter hashtag #whatsappdown jedným z najpoužívanejších na svete.

„Sme si vedomí toho, že niektorí ľudia majú v súčasnosti problémy s odosielaním správ a pracujeme na čo najrýchlejšom obnovení WhatsApp pre všetkých,“ skonštatoval hovorca spoločnosti Meta.

Reuters píše, že aplikácia WhatsApp sa stala kľúčovým komunikačným prostriedkom pre mnohých ľudí aj firmy. Komunikačná platforma má globálne približne dve miliardy aktívnych používateľov. Keď mal WhatsApp vlani v októbri niekoľko hodinový výpadok, zasiahlo to obchodovanie s aktívami od kryptomien až po ropu, predtým, než obchodníci prešli na alternatívne platformy, akou je napríklad Telegram.

Spoločnosť Meta oznámila, že po 11. hodine SELČ sa jej podarilo vyriešiť rozsiahly globálny výpadok aplikácie WhatsApp. „Vieme, že ľudia mali dnes problémy s odosielaním správ cez WhatsApp. Problém sme vyriešili a ospravedlňujeme sa za všetky nepríjemnosti, povedal pre AFP hovorca firmy Meta. Príčina výpadku nie je známa.


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok