Ruská propaganda: Ukrajinu treba zbaviť satanizmu, je prítomný na celom území a podporujú ho úrady

Ruská propaganda prešla pri ospravedlňovaní agresie voči Ukrajine dlhú cestu. Zatiaľ čo v úvode vojny bolo počuť najmä o denacifikácii, hitom posledných dní sa stáva takzvaná desatanizácia.

Kyjev. Foto: Sergey Galyonkin/flickr.com Kyjev, ilustračný záber. Foto: Sergey Galyonkin/flickr.com

Asistent tajomníka Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Alexej Pavlov uviedol, že potreba „desatanizácie“ Ukrajiny sa stáva čoraz naliehavejšou. Informuje o tom ruská štátna agentúra TASS.

Pavlov vníma ako satanizáciu to, že na Ukrajine údajne pôsobia stovky siekt, hoci vraj presný počet takýchto spoločenstiev nie je známy. Množstvo prívržencov týchto siekt sa podľa jeho slov od 90. rokov navyše znásobuje.

Popredný funkcionár tiež uviedol, že Cirkev Satana, ktorá je jednou z oficiálne zaregistrovaných náboženských spoločností v USA, sa rozprestiera na celom území Ukrajiny.

Prítomnosť satanizmu údajne dokazujú aj konkrétne incidenty. Vymenúva zničenie bohoslužobného kríža v roku 2015 v Kyjeve či „výzvy na zabitie všetkých Rusov“.

„Celý tento satanizmus má živú odozvu a podporu oficiálnych ukrajinských úradov,“ skonštatoval ďalej Pavlov.

„Pomocou sieťovej manipulácie a psychotechnológií úrady zmenili Ukrajinu zo štátu na totalitnú hypersektu,“ povedal s tým, že cieľom je prinútiť Ukrajincov opustiť tradície a hodnoty, ktoré prináša pravoslávie, islam či judaizmus.

„Tí, ktorí boli pri moci v Kyjeve sa ako prví zmenili na militantných fanatikov, ktorých názory sú v priamom rozpore s názormi normálnych ľudí,“ vyhlásil.

Pavlov sa v tejto veci odvoláva na čečenského vodcu Ramzana Kadyrova, ktorý tento týždeň vyhlásil, že cieľom vojny na Ukrajine by mala byť jej „celková desatanizácia“.

Kadyrov, vodca autonómnej moslimskej republiky, tiež terajšie štádium vojny považuje za „džihád“ proti satanizmu.

Kadyrov v jednom z posledných videí označuje Ukrajincov za „démonov“, ktorých jeho vojaci nebudú brať do zajatia, ale rovno „páliť“.

Za teritórium Ruska považuje nielen Záporožie či Cherson, ale aj mestá ako Odesa, Charkov, Kyjev a vôbec celú Ukrajinu. A tí, ktorí to nechápu, by to vraj mali ihneď pochopiť.


Ďalšie články