Brutálne video z frontu zachytilo boj muža proti mužovi. Ukrajinskí vojaci rozstrieľali ukrytých Rusov

Video z frontu, ktoré zachytil dron, ukazuje boj dvoch ukrajinských vojakov, ktorí rozstrieľali Rusov ukrytých v diere.

RemasterDirector_V0 Boj medzi ukrajinskými a ruskými vojakmi. Reprofoto: Twitter

Na sociálnych sieťach sa šíri video, pravdepodobne z okolia strategického ukrajinského mesta Bachmut, zachytávajúce zbombardovanú krajinu, v ktorej si ruskí vojaci vyhĺbili, prípadne našli dieru, ktorú používali ako provizórny zákop.

Video vyhotovené z dronu v bližšie neurčený čas ukazuje dvojicu ukrajinských vojakov, ktorí prehľadávajú oblasť, kde sa takýchto dier nachádza viacero.

Ukrytí ruskí vojaci na prichádzajúcich Ukrajincov najprv vyhodili niekoľko granátov, načo ukrajinskí vojaci uskočili do bezpečia, pričom jeden po výbuchoch ostal ležať na zemi.

Druhý ukrajinský vojak do úkrytu tiež hodil niekoľko granátov a následne ho zasypal paľbou zo svojej zbrane. Napokon pristúpil až k diere a ruských vojakov zblízka automatickou zbraňou rozstrieľal.

Dron, ktorý celú konfrontáciu natočil, pravdepodobne patrí ukrajinskej armáde, keďže tá boj vyhrala.

Súboj sa pravdepodobne odohral neďaleko strategického mesta Bachmut. Bachmut sa nachádza na hlavnom cestnom ťahu do miest Kramatorsk a Slovjansk. O mesto práve prebiehajú dlhé a intenzívne boje, ktoré trvajú už viac ako dva mesiace. Bitka o Bachmut patrí k dosiaľ najdlhším vo vojne na Ukrajine.

Podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sú boje v tejto oblasti momentálne najtvrdšie. „Situácia na fronte sa výrazne nezmenila. Najťažšie boje v Doneckej oblasti sa odohrávajú v smere na Bachmut a Avdijivku. Tam je teraz najviac vidieť šialenstvo ruského vedenia. Deň za dňom, dlhé mesiace tam vozia ľudí na smrť. Koncentrujú tam maximálnu silu delostreleckých úderov,“ uviedol Zelenskyj.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok