Stránka Polície SR sa vyjadrila k arcibiskupovi Oroschovi. Kollár: Strčte si tie kecy do z...u

Interný obežník trnavského arcibiskupa Jána Oroscha, v ktorom sa vyjadruje aj k tragédii na Zámockej, sa stal terčom kritiky facebookovej stránky polície. Policajný zbor sa voči obežníku "dôrazne ohradil”. Policajné vyjadrenie zas ostro skritizoval Boris Kollár.

slávnostná bohoslužba Ján orosch nový trnaský arcibiskup Ján Orosch počas slávnostnej bohoslužby. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Oficiálna stránka Polície SR na sociálnej sieti skritizovala obežník trnavského arcibiskupa Jána Oroscha, v ktorom spochybnil, že obete teroristického útoku na Zámockej ulici majú byť označované za „nevinné”.

Arcibiskup vo vyjadrení tiež bez dôkazov konšpiroval, že podnik Tepláreň sa nestal terčom protidrogovej razie, lebo by to mohlo byť vnímané ako homofóbne konanie.

https://standard.sk/272174/trnavsky-arcibiskup-orosch-v-obezniku-knazom-pochybuje-o-nevinnosti-obeti-terorizmu-na-zamockej/?fbclid=IwAR0RCl9_1CvJOF_XFlFVt7Ra24m-bLPNf-VICqI_CLL0AEyCEe5dXqhVcJU

Stránka Polície SR na Facebooku konštatovala, že v obežníku sa nachádzajú  časti, ktoré „hrubo manipulujú teroristický útok na Zámockej ulici, stigmatizujú dve nevinné obete a popierajú samotnú kresťanskú vieru”.

Polícia prirovnáva arcibiskupove vyjadrenia k „manipulátorským technikám”. Nepáči sa jej totiž, že si Orosch kladie otázky o tom, či sa v klube Tepláreň niekedy konala protidrogová kontrola. Polícia tvrdí, že ide o kreatívnu manipulátorskú techniku, kde „manipulátori svoje skutočné myšlienky schovávajú za otázniky”.

Polícia dodáva, že arcibiskupove slová „urážajú” pamiatku zavraždených, ako aj prácu vyšetrovateľov, a rozdeľujú spoločnosť.

Na príspevok Polície SR reagoval pomerne ostrým slovníkom druhý najvyšší ústavný činiteľ, predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Pod príspevok v komentári napísal, že „tieto úvahy tiež manipulujú”. 

Polícii vyčíta, že ak podľa nej arcibiskup „naplnil nejaký trestný skutok”, tak ho mala obviniť. Príspevok policajnej stránky označil za „adminove kecy” a dodal, aby si ich „láskavo milá stránka polície strčila do z….u”.

https://standard.sk/260863/policia-sr-nacisto-osprostela-sprava-sa-ako-urad-vojnovej-propagandy/


Ďalšie články