Víglaský z Dráčika: Písať budem naďalej

Majiteľ Dráčika sa prihlásil k článkom na webe. Médiá vraj o kauze neinformujú objektívne a obchodní partneri ho podporujú.

dracik

Majiteľ Dráčika sa prvýkrát na webstránke hračkárskeho reťazca prihlásil k článkom, ktoré publikuje od začiatku tohto roka. „Články píšem ja, Dušan Víglaský a budem ich písať naďalej. Zdá sa, že vám to nejako nevyhovuje,“ uviedol obchodník v článku s názvom „Denník Sme a iné médiá klamú“.

Podnikateľ tým reaguje na nedávny text denníka SME, v ktorom redaktor píše, že Víglaského články „spochybňovali covidovú pandémiu, napádali obrannú zmluvu s USA a nepriamo podporovali ruskú inváziu na Ukrajine“ a Dráčik sa v nich „posmieva ľuďom z LGTBI+ komunity a tým, ktorí ich podporujú“.

Sú to samé lži

Majiteľ obľúbenej detskej predajne pokladá tieto obvinenia za klamlivé.

„Lož číslo 2. Obvinenie, že Legenda o dúhovom náčelníkovi uráža homosexuálov. Lož číslo 3. Nepriama podpora invázie. Prečítajte si pozorne všetky články a zistíte, že podporujem všemožne mier. Lož číslo 4. Šírenie Ruskej propagandy, dezinformácií a nenávisti. Vážení, neuviedli ste ani jeden príklad,“ píše Víglaský.

Bližšie sa rozpísal len k názoru na pandémiu covidu, ktorú podľa vlastných slov nespochybňuje vrátane jej obetí. Otáznik vraj kladie len nad príčinu vzniku pandémie, proticovidové opatrenia, ktoré paradoxne šíreniu napomáhali a spôsoby prevencie a liečenia.

„Tu uvediem len jedno klamstvo z tisíc. Očkovanie je sloboda. Firma Pfizer sama priznala, že vakcíny neboli testované na zabránenie prenosu vírusu. Zato však vytvárajú hromadu vedľajších účinkov, ktoré boli utajované. Ako napríklad zápal srdcového svalu, trombóza, mozgová mŕtvica, poškodenie imunity alebo tvorba samotného COVID-19!!! Je toho kvantum. Kto chce, ten to nájde v odtajnených dokumentoch klinických testov samotného Pfizeru,“ uvádza podnikateľ s dôvetkom, že tieto zistenia sa postupne objavujú aj v mainstreamových médiách, ale na Slovensku sa prekrývajú inými témami.

Lego zrušilo reklamu, ktorá ani neexistovala, tvrdí Víglaský

Na kontroverzný obsah na e-shope Dráčika upozorňuje aj web Dajte im vedieť. Ten vyzýva bežných ľudí, aby prostredníctvom e-mailu kontaktovali obchodných partnerov Dráčika a ozrejmili im, čím sa táto spoločnosť už niekoľko mesiacov zviditeľňuje.

Na verejnú výzvu zareagovala medzi prvými firma Lego, ktorá pozastavila na webe Dráčika inzercie svojich stavebníc. Víglaský však komentuje, že dráčik má viac ako sto dodávateľov a Lego ako jediné zrušilo reklamu, ktorá podľa neho ani nikdy neexistovala. „Obchodní partneri ma kontaktovali iba z dôvodu podpory. Čiže tvrdenie, že poškodzujem partnerov a rušia so mnou zmluvy, je čistá lož s číslom 1,“ píše predajca hračiek. Výrobca originálnych stavebníc na Víglaského otázky, ktoré sú podľa jeho vyjadrenia v rozpore s ich hodnotami, dostal vyhýbavú odpoveď, že „situáciu monitorujú“.

Nesúhlasne sa voči textu na banneroch postavila aj firma Albi, ktorá v tejto sieti predáva rodinné hry. Ivana Šulganová z marketingu Albi pre SME povedala, že spoločnosť sa s Víglaského názormi nestotožňuje, lebo „medzi naše firemné hodnoty patria tolerancia a rovnoprávnosť“.

https://standard.sk/273680/problem-nie-je-ze-dracik-robi-politiku-problem-je-ze-nerobi-spravnu-politiku/

Víglaský preto Albi vyzýva, aby verejne rozpísalo, v čom konkrétne nie je „tolerantný a rovnoprávny“. „Ja to vaše vyjadrenie uverejním,“ sľubuje majiteľ hračkárstva. V závere ľudí vyzýva, aby si dali sami odpoveď na to, v čom „denník SME aj iní neklamú a v čom sa im dá vôbec veriť.“


Ďalšie články