Všetci Rusi by mali zomrieť, aj malé deti, vyhlásila v televízii Ukrajinka po návrate zo zajatia

Príslušníčka územnej obrany ukrajinskej armády sa po návrate z ruského zajatia objavila v živom televíznom vysielaní a Rusov rozhodne nešetrila. Priala im všetkým smrť.

Oľha Lekunovová. Reprofoto - Twitter Oľha Lekunovová. Reprofoto - Twitter

Oľha Lekunovová sa objavila v živom vysielaní televízie NTA v talkshow s názvom Hovorí veľký Ľvov. Na otázku, čo si myslí „o Rusku a o Rusoch“ po svojom návrate zo zajatia, odvetila:

„Myslím si, že by mali všetci zomrieť, aj malé deti. Nemali by existovať.“

Rusko označila za „nejakú veľmi dlhú hranicu medzi Fínskom a Čínou“.

Moderátorka na jej slová odvetila: „Ostré, ale spravodlivé.“

Reakcia nenechala na seba dlho čakať. Ruský portál life.ru označil Lakunovovú za nacistku. Uvádza, že z ruského zajatia ju prepustili pred mesiacom a „odvtedy klope na dvere všetkých ukrajinských médií a ohovára Rusov. Najprv si ju nevšímali, ale teraz o nej vedia všetci“.

„Posledných desať rokov bola Olha zanietenou rusofóbkou. Na sociálnych sieťach tejto nacistky je veľa protiruských vyhlásení a urážok proti Rusku. Aktívne podporovala petíciu za zákaz koncertov ruských umelcov na Ukrajine. Jej stolnou literatúrou je ukrajinský nacistický bestseller Rattenkönig… Každý rok chodila na vojenský výcvik, kde sa naučila strieľať zo zbrane a poskytovať prvú pomoc. Lekunovová rada zverejňuje aj obrázky s krvou,“ napísal portál a zverejnil aj ďalšie informácie z jej osobného života.

Ruská rétorika

Obviňovanie Ukrajincov z nacizmu zaznieva v Rusku často. A niektorí majú pre Ukrajinu aj špeciálny plán. Napríklad komentátor agentúry RIA Novosti už v apríli navrhol rozdelenie Ukrajiny, úplné odnárodnenie a prevýchovu obyvateľstva a polemizoval nad tým, „akým spôsobom bude hrozba nacizmu na Ukrajine neutralizovaná“. 

https://standard.sk/189845/co-mame-spravit-s-ukrajinou-komentator-ria-novosti-navrhuje-rozdelenie-statu-uplne-odnarodnenie-a-prevychovu-obyvatelstva/

Arestovyč proti rusofóbii

Treba však poznamenať, že poradca ukrajinského prezidenta Olexij Arestovyč v auguste kritizoval svojich krajanov za to, že nerozlišujú medzi Rusmi, ktorí sú proti vojne, a tými, ktorí ju podporujú. Povedal, že zástancovia všeobjímajúcej nenávisti voči Rusom sú „hlúpi“ a „slabí“.

„Vyrovnať sa s nuansami je ťažké. Je ľahšie nenávidieť všetkých,“ napísal Arestovyč v ruštine na sociálnej sieti Telegram. A to krátko potom, čo oznámil, že bude kandidovať za prezidenta v roku 2024, ak sa súčasná hlava štátu Volodymyr Zelenskyj nebude uchádzať o druhé funkčné obdobie, informoval portál thetimes.co.uk.


Ďalšie články