Na Ukrajine zničili prvú húfnicu Zuzana 2, ktorú Slovensko poslalo Kyjevu

Počas bojov na Ukrajine došlo k zničeniu slovenskej húfnice Zuzana 2. Video poškodeného prístroja v preprave sa objavilo na sociálnej sieti Twitter.

Zničená slovenská húfnica Zuzana 2 počas prevozu na neznáme miesto. Foto: Twitter/Ukraine Weapons Tracker Zničená slovenská húfnica Zuzana 2 počas prevozu na neznáme miesto. Foto: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Znefunkčnú húfnicu na krátkom zázname preváža vojenské nákladné vozidlo. Bližšie informácie o tom, na akom mieste Zuzanu 2 zničili a na aké miesto ju ukrajinská armáda previezla, zatiaľ nie sú známe. Uviedla to vo svojom príspevku na Twitteri stránka Ukraine Weapons Tracker.

Na informáciu o prevoze nefunkčnej slovenskej húfnice Zuzana 2 reagovalo pre denník Pravda Ministerstvo obrany SR. “Pri všetkej technike, ktorá je nasadená vo vojnovom konflikte, treba počítať s tým, že môže byť minimálne poškodená, ak nie zničená,” uvádza Naďov rezort v reakcii.

Na základe reakcií z ukrajinskej strany však môžeme s istotou povedať, že nasadenie techniky Zuzana 2 zachránilo a naďalej zachraňuje množstvo životov pred ruskou agresiou.” uviedla hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková, pričom rezort explicitne nepotvrdil ani nevyvrátil informácie o zničení húfnice.


Ďalšie články