Manželka kajúcnika Imreczeho si bez hypotéky kúpila miliónovú vilu v luxusnej časti Bratislavy

František Imrecze František Imrecze. Foto: Jakub Kotian/TASR

Andrea Imrecze, manželka vplyvného spolupracujúceho obvineného Františka Imreczeho, si bez hypotéky zaobstarala vilu v luxusnej časti hlavného mesta. Na otázky, ako k nej prišla, manželia novinárom neodpovedali.

Manželka niekdajšieho šéfa Finančnej správy a kajúcnika Františka Imreczeho si bez hypotéky kúpila vilu v lukratívnej časti Bratislavy. V pondelok ráno na to upozornil portál Aktuality.sk.

Andrea Imrecze získala podľa údajov z katastra nehnuteľnosť v máji tohto roka. Odborník odhadol cenu samotného pozemku takmer na 300-tisíc eur a cenu domu na viac ako jeden milión eur. Suma v súčte sa tak môže šplhať k 1,5 milióna eur.

„Andrea Imrecze, predtým Stoklasová, pritom dlhodobo nepôsobila vo funkciách so zárobkami, z ktorých by mohla financovať kúpu takejto nehnuteľnosť bez úveru. V katastri nehnuteľností pri jej vile nie je uvedená žiadna ťarcha, teda žiadne čerpanie bankového úveru,“ píšu Aktuality.

Imrecze pôvodne pracovala ako televízna redaktorka a neskôr ako PR manažérka. Niekoľko rokov pôsobila na finančnej správe, ktorej vtedy šéfoval jej budúci manžel. Najskôr bola riaditeľka jeho kancelárie, ďalej šéfkou komunikácie daniarov. Jej meno figuruje aj v dvoch firmách s malými tržbami.

František Imrecze nedávno predal svoju vilu v centre Bratislavy. Za jej kúpu zaplatil 1,4 milióna eur, no po začatej rekonštrukcii sa jej zbavil „iba“ za 1,2 milióna. Z predaja však vydal státisíce eur do trestného konania.

Niekdajší prvý muž daniarov pre Aktuality odmietol kúpu nehnuteľnosti svojou manželkou komentovať. Nevyjadril sa ani k otázke, či manželka pri kúpe využila aj jeho peniaze. Na zaslané otázky portálu neodpovedala ani Andrea Imrecze.

Imrecze, ktorý v minulosti pracoval ako šéf spoločnosti SAP a pôsobil aj ako manažér v Telekome či vo firme Oracle, z pozície šéfa Finančnej správy odstúpil po prevalení škandálu colných podvodov za 300 miliónov eur.

V súčasnosti je kľúčovým svedkom v kauze Mýtnik spolu s podnikateľom z IT sféry Michalom Suchobom. Kauza sa týka predražených tendrov na Finančnej správe, pričom škoda spôsobená štátu je vyčíslená na viac ako 45 miliónov eur. Obžalovaní sa údajne dopustili machinácií pri verejnom obstarávaní, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a korupčných skutkov.

Portál Start It Up zhruba pred tromi týždňami informoval, že Imrecze dostal policajnú ochranu, o ktorú sám požiadal. Tá súvisí s nálezom magnetom pripevneného sledovacieho zariadenia pod jeho autom. Niekdajší vplyvný funkcionár a nominant Smeru sa podľa svojich slov v súčasnosti bojí o život.


Ďalšie články