Matovič zdieľal video o dievčati, ktoré ľutuje zmenu pohlavia. Facebook vraj obmedzil jeho šírenie

Na snímke podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) prichádza na 128. schôdzu vlády SR 15. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann Igor Matovič (OĽaNO) prichádza na 128. schôdzu vlády SR 15. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Líder OĽaNO v pondelok zverejnil na Facebooku status, v ktorom zdieľal video o slávnom americkom dievčati, ktoré podstúpilo zmenu pohlavia a dnes to ľutuje. V utorok skonštatoval, že Facebook šírenie tohto príspevku po iniciatíve aktivistov mimoparlamentného Progresívneho Slovenska zablokoval.

V pondelok večer zverejnil minister financií Igor Matovič na sociálnej sieti príspevok, v ktorom poukázal -na príbeh dievčaťa s menom Chloe Coleová. Ide o tínedžerku, ktorá v dvanástich rokoch povedala svojim rodičom, že sa cíti ako muž a následne podstúpila zmenu pohlavia, v rámci ktorej jej v pätnástich rokoch odrezali prsia. Neskôr si však uvedomila, že spravila chybu, vrátila sa k ženskému pohlaviu a dnes je najhlasnejšou postavou stojacou proti gender ideológii v Spojených štátoch.

Matovič v statuse uviedol, že o tejto problematike prezidentka Zuzana Čaputová, jej materská strana Progresívne Slovensko a ich „prisluhovači“ v médiách mlčia a doplnil, že nedokáže „žiť s pocitom, že by sme tieto úchylné hlúposti zaviedli aj na Slovensku“ a pripojil k nemu aj video so svedectvom Coleovej.

V čase písania tohto textu mal status expremiéra viac ako 1 100 reakcií, bolo pod ním uverejnených 220 komentárov a bolo zdieľané viac ako 250-krát.

Znížili mu dosah?

V utorok krátko pred obedom Matovič na sociálnej sieti Facebook uverejnil ďalší status. V ňom tvrdil, že správcovia sociálnej siete šírenie jeho príspevku so svedectvom Coleovej obmedzili.

„…o svojom príbehu svedčí v transpropagandou všemožne blokovanom videu, ktoré som včera zavesil na svoj profil […] následne ho aktivisti z PS a paláca nahlásili a k vám sa tak dostane, len keď si ho priamo pozriete na mojom profile. Zle sa im počúvajú dôsledky ich chorých činov,“ uviedol na sociálnej sieti politik.

Matovič pre Štandard konkretizoval, že jeho príspevok dostal takzvaný shadowban. To znamená, že status sa nezobrazuje iným používateľom v newsfeede, ale uvidia ho až vo chvíli, keď prejdú priamo na jeho profil.

https://standard.sk/283121/chloe-coleova-pribeh-dievcata-s-muzskym-hlasom-a-bez-prs-v-usa-je-symbolom-boja-proti-transvlne/

Prečo je to podstatné

Coleovej príbeh je dôležitým príspevkom do debaty o transsexualite, ktorá sa dotkla už aj Slovenska. U nás sa jej progresívne chápanie snaží do praxe pretlačiť skupina aktivistických lekárov na ministerstve zdravotníctva cez nové štandardy liečby transsexuality, ktoré by umožnili úradnú zmenu pohlavia za veľmi voľných podmienok po vzore západných krajín.

https://standard.sk/276798/lengvarskeho-nejde-zastavit-precitajte-si-ako-ma-vyzerat-transsexualna-revolucia-ktoru-pripravuje/

V reakcii na tento návrh ministerstva zdravotníctva vznikol aj otvorený list premiérovi a ministrovi zdravotníctva, ktorý do dnešného dňa podpísalo takmer 380 lekárov a zdravotníckych pracovníkov.

https://standard.sk/290920/269-zdravotnikov-vyzyva-premiera-a-ministra-zdravotnictva-aby-neschvalili-nove-standardy-liecby-transsexuality/

Úpravy v oblasti úradnej zmeny pohlavia sa aktivisti snažia dosiahnuť aj súdnou cestou. Zatiaľ sa im darí. V októbri totiž dal Najvyšší správny súd za pravdu sťažovateľovi zo Zvolena, ktorý zažaloval tamojšiu matriku kvôli tomu, že odmietla jeho žiadosť o zmenu pohlavia. Matrika tak učinila preto, že muž nepredložil žiadny doklad o chirurgickej zmene pohlavia.

https://standard.sk/276847/najvyssi-spravny-sud-rozhodol-v-prospech-transsexuala-ktory-sa-domaha-zmeny-pohlavia-z-muzskeho-na-zenske/

Príspevok Igora Matoviča je v krátkom čase už tretím, v ktorom kritizuje progresívnu ideológiu. V pondelok sa líder OĽaNO vrátil k teroristickému útoku na Zámockej a k tomu, ako ho médiá interpretovali, čo označil za „manipulatívne peklo“.

Matovič v súvislosti s tým uviedol, že „v tej chvíli bolo dôležité zodvihnúť hlavu a s narovnaných chrbtom im povedať, že NIE. Že netúžime deti na základných školách vystaviť drístom o tom, ako sa môžu v ich veku slobodne a zodpovedne rozhodnúť, že síce s pipíkom, ale budú dievčatká. VEĎ TO JE CHORÉ“.

https://standard.sk/300152/matovic-neverte-progresivnym-mediam-myslite-vlastnou-hlavou-nedovolime-na-detoch-robit-pokusy-ako-mengele/

Ďalšie články