Zabudli na zapnuté mikrofóny. Novinári po tlačovke Smeru vulgárne nadávali na stranu aj na Slovensko

Na snímke zľava podpredsedovia Smeru Ľuboš Blaha, Ladislav Kamenický, predseda strany Smer Robert Fico a podpredseda Smeru Richard Takáč. Foto: Jakub Kotian/TASR Na snímke zľava Ľuboš Blaha, Ladislav Kamenický, Robert Fico a Richard Takáč. Foto: Jakub Kotian/TASR

Zapnuté mikrofóny po tlačovej konferencii Smeru k výsledkom sobotného referenda zachytili spŕšku nadávok zo strany novinárov. Vedenie strany reaguje.

Mikrofóny počas tlačových konferencií a iných vystúpení známych osobností neraz zachytia poznámky, ktoré mali pred verejnosťou ostať skryté. Vedel by o tom hovoriť napríklad predseda parlamentu Boris Kollár, šéf Hlasu Peter Pellegrini či bývalý líder zaniknutej Siete Radoslav Prochádzka.

Po nedeľnom brífingu opozičného Smeru k výsledkom referenda o zmene ústavy sa však v trápnej pozícii výnimočne neocitli politici, ale samotní novinári.

„Kopa sračiek vygrcaná, môžeme ísť na nedeľný obed! Ty vole! Všetko. Zasratá čvarga vy*ebaná! Slovensko sa nikdy nenažne,“ počuť zo strany prítomných novinárov, prípadne kameramanov po skončení tlačovky.

Zo záznamu, ktorý sa medzitým šíri internetom, pritom nie je zrejmé, z akého média pochádzali zamestnanci, a ani to, ktoré vyjadrenia prúdili na adresu predstaviteľov strany a ktoré na adresu Slovenska.

V niečo vyše minútovom zázname tiež počuť, že nie všetkým bola táto komunikácia po chuti. „Máte byť apolitickí. Neznášam takýto prejav,“ oponuje ženský hlas, pričom opäť nie je zrejmé, komu presne patril.

K ojedinelému faux pas sa vyjadrili aj predstavitelia strany. „Počúvajte, akých nádherne apolitických a nezávislých žurnalistov máme na Slovensku. Ja len, že keď takíto primitívi, ktorí priam nepríčetne nenávidia Smer, informujú o politike na Slovensku, čo z toho asi tak môže vyjsť. No proste rýdza objektivita,“ napísal na sociálnej sieti podpredseda Smeru Ľuboš Blaha.


Ďalšie články