Crazy príbeh v štýle Guya Ritchieho. Invalid zďaleka nie je len tupou zábavou

Poznáte ten pocit, keď sledujete správy a nechápete, aké indivíduá rozhodujú o vašej krajine a mnohí z nich sedia v parlamente chránení imunitou. Prežívate od výplaty k výplate a máte často zlú náladu. Frustrácia zanecháva následky na vašom zdraví a keď navštívite lekára, tak sa vám zo šoku nad fungovaním zdravotníctva zhorší stav. Dobrým spôsobom, ako sa vyventilovať, je pozrieť si film Invalid.

Snímka z nakrúcania filmu Invalid. Foto: FB/Film Invalid Snímka z nakrúcania filmu Invalid. Foto: FB/Film Invalid

Laco Hunder býva v paneláku, pracuje ako údržbár v múzeu a má výbušnú povahu. Zapletie sa s indivíduami, ktorým sa mal radšej vyhnúť a nedopadne to pre neho dobre. Laco túži po spravodlivosti – ale veď vy viete, v akej krajine žije a ako to dopadne. Rozhodne sa teda začať konať sám.

Scenárista Tomáš Dušička obdivuje Guya Ritchieho a na filme to vidieť. Dodal crazy príbeh a štýl rozprávania, Jonáš Karásek zase spôsob réžie a ostrú strihovú skladbu. Vznikol vtipný a svižný film, ktorý zďaleka nie je len tupou zábavou. Sledujeme jedného obyčajného človeka a jedného zlodejíčka v boji s veľkými gangstermi. No a komu asi tak držíme palce?

Režisér Jonáš Karásek. Foto: FB/Film Invalid

Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.