Čokoládový príbeh Luisy Spagnoli: podnikateľky, ktorá priniesla do sveta biznisu benefity pre matky s deťmi

Keď vstúpite do Perugie, vo vzduchu pocítite vábivú vôňu čokolády. Bola to práve táto neodolateľne lahodná maškrta, ktorá pomohla vytiahnuť z biedy niekdajšiu hladovú dolinu v centrálnom Taliansku. Jej matkou bola Luisa Spagnoli, založiteľka slávnej značky čokolády Baci Perugina.

Fotografia príbehu Luisy Spagnoli z Čokoládového domu v Perugii. Reprofoto: Anna Čujová Fotografia príbehu Luisy Spagnoli z Čokoládového domu v Perugii. Reprofoto: Anna Čujová

Cesta za históriou tejto čokolády sa začína už na hlavnej železničnej stanici. V bare oproti si k rannej káve môžete kúpiť jednu takúto pralinku Bozku z Perugie. Čím je taká výnimočná, že ju dnes nájdete azda v každej kaviarni po celom Taliansku?

Možno je to práve jej srdcom, ktoré tvorí lieskový oriešok. Prvé sladkosti Luisy Spagnoli však mali iné srdce – mandľové.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.