Villa Lucia ponúka poctivý pokus o situačnú komédiu. Tempo snímky však postupne upadá

Na Slovensku sa v poslednom čase nakrúcajú komédie. A to je dobrá správa. Otázne je, ako sa s týmto mimoriadne ťažkým žánrom dokážu jeho tvorcovia vyrovnať.

Záberz filmu Villa.Lucia. Reprofoto: YouTube Záberz filmu Villa.Lucia. Reprofoto: YouTube

Villa Lucia rozpráva príbeh trojice kamarátov, ktorí sa zapletú do nebezpečnej situácie. Dlhoročné priateľstvo má za sebou náročnú históriu do ktorej patrí aj osudová žena. Film je vtipný, akčný a konverzačný. Jeho tvorca, spoluautor scenára a režisér Michal Kollár, o ňom povedal: Villa Lucia je generačná výpoveď mixnutá s elementmi ,zlodejskej‘ komédie.

V tejto vete je zhrnutý aj celý problém filmu. Hoci sa na žánrové snímky kritika pozerá s istým opovrhnutím, je to ťažká práca, ktorá sa nedá oklamať. Situačná komédia musí mať presný rytmus a chirurgické dávkovanie napätia kombinovaného s prekvapením.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.