Prečo obvinila komisia pre cenné papiere kryptoburzu Kraken

Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) v posledných týždňoch spustila poľovačku na emitentov stablecoinov a poskytovateľov rozličných kryptoslužieb. Jednou z obvinených spoločností sa stala aj známa a kryptoburza Kraken, ktorá pôsobí na trhu kryptomien už od roku 2011.

Ilustračné foto: FB/Kraken Digital Asset Exchange Ilustračné foto: FB/Kraken Digital Asset Exchange

Rozhodnutie SEC obviniť kryptoburzu Kraken z porušovania pravidiel cenných papierov v súvislosti so stakingom vyvolalo rôzne ohlasy v rámci celej kryptokomunity. SEC obvinila Kraken z predaja neregistrovaných cenných papierov. A to preto, že stakingový produkt spoločnosti podľa nich sľubuje zákazníkom pravidelné výnosy a výplaty.

Spoločnosť Kraken prakticky ihneď súhlasila so zrušením poskytovania stakingových služieb v USA a so zaplatením pokuty vo výške 30 miliónov dolárov v rámci vyrovnania. Kraken však v žiadnom prípade tieto obvinenia nepotvrdil ani nevyvrátil a pokračuje v poskytovaní stakingových služieb mimo Spojených štátov.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.