Ako som dal rozhovor BBC o liberálnej demokracii a ako to vŕzgalo

Vladimír Palko bol hosťom prominentného moderátora BBC v jeho trojdielnej sérii o stave demokracie. Vystupovali tam David Cameron či Gordon Brown, bývalí britskí premiéri, ale aj poprední akademici a vysokí úradníci. Nebola to len zaujímavá skúsenosť, Vladimír Palko sa o tom rozhodol aj niečo napísať.

Vladimír Palko. Foto: Matúš Zajac Vladimír Palko. Foto: Matúš Zajac

BBC, to je stále niečo. Je to značka. Kedysi, po Nežnej revolúcii, keď sme sa učili tej demokracii, som zvykol počuť, že médiá by si mali brať príklad z BBC. Skrátka, BBC, to bol etalón. Odbornosť, objektívnosť, atď.

Čas, samozrejme, mení kadečo, aj BBC. Svet ide doľava k čoraz väčšej politickej korektnosti. Pár rokov po Nežnej revolúcii sme pochopili, že nič už nie je, ako bývalo. Ale stále je to niečo.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.