Tomáš Taraba: SNS má na sedem percent, môže rozhodnúť o zmene vlády

Poslanec a predseda strany Život – národná strana Tomáš Taraba tvrdí, že SNS, ku ktorej sa pridal, je dnes rozhodujúca strana. Ak uspeje vo voľbách, mohla by zabezpečiť zmenu vlády a odstavenie progresívnych strán.

Vo¾by2023: Mimoparlamentná SNS ide do volieb spoloène so stranou Život Poslanec Tomáš Taraba, za ním Andrej Danko. Foto: TASR

Keď ste sa objavili po boku Andreja Danka v SNS, mnohých to prekvapilo. Pôvodne sa očakávalo, že budete rokovať skôr s Borisom Kollárom alebo Igorom Matovičom. Prečo práve SNS, ktorá sa vo vláde so Smerom natoľko skompromitovala, že neprešla do parlamentu?

Ak má po septembri vzniknúť šanca na zmenu vládnutia, bez úspechu SNS sa takáto zmena nedá uskutočniť. Zmena vlády závisí od toho, či SNS prejde alebo neprejde do parlamentu. Navyše, ak uvažujeme o spájaní národných strán, tak je prirodzené, že počítame s najstaršou a najväčšou národnou stranou, ktorou je SNS. SNS predsa nebola len strana Slotu, bola to aj strana Rázusa a bolo by dobré, ak by sa ju podarilo opäť dostať do parlamentu. Hlavne v tejto situácii, keď Slovensko potrebuje viac a sebavedomejšie presadzovať národné záujmy a národnú politiku. Samozrejme, bez toho, aby sme chceli štát vytrhnúť z medzinárodných štruktúr, ktoré sú pre úspech a prosperitu Slovenska dôležité.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.