Štandard ide do Žiliny

Žilina, Slovensko Žilina. Foto: Profimedia

Po úspechu Trenčianskeho Štandardu zakladáme druhú redakciu v druhom krajskom meste. Dnešným dňom vzniká Žilinský Štandard.

Žilina nie je náhodná voľba. Vybudovali sme tu lokálnu redakciu, ktorá bude pre vás aj pre nových čitateľov mapovať život v meste a okolí.

Vieme, že tých tém je veľa, a vieme, že si zaslúžia pozornosť a vážnosť. Napokon, bez Žiliny si nemožno predstaviť na Slovensku priemysel, vzdelávanie ani politiku. Váha Žiliny je už dnes veľká, ale demografický potenciál regiónu napovedá, že bude ďalej rásť.  

Preto sa tešíme dvojnásobne.

Pozývame vás k spoznávaniu a zdieľaniu príbehov obyvateľov, firiem či združení zo Žiliny a okolia, ktoré tvoria identitu tohto hrdého mesta a kraja, budeme sa venovať problémom aj úspechom, ktorými tu žijú ľudia. Na stránke Žilinského Štandardu nájdete silné lokálne témy vo všetkej rozmanitosti a pestrosti. A opäť platí, že sa neviažeme na žiadnu stranu, na žiadneho primátora či župana alebo županku. Sme nezávislí a nezávislosť nezaprieme, viažu nás len hodnoty, ktorým veríme. A služba vám, našim čitateľom.

Texty Žilinského Štandardu budú doplnené článkami z denníka Štandard, ktoré sa tak – ako to vidíme už v Trenčíne – dostanú k širšiemu publiku čitateľov. Žilinské články budú otvorené, prebraté texty zo Štandardu sú uzamknuté alebo neuzamknuté presne tak, ako je to na stránke Štandardu.

Dovoľte ešte jednu poznámku za horizont Žiliny.  

Štandard sa spolu so žilinskou a trenčianskou redakciu pokúša o návrat médií do regiónov, z ktorých spravodajské tímy skôr odchádzajú. Štandard ide opačnou cestou. Veľké médiá sa často vzďaľujú témam a problémom ľudí na Slovensku, buď chcú ľudí poúčať, alebo vychovávať. My aj v tomto prípade ideme na to naopak: chceme vás počúvať. Prinášame teda zmenu a ponúkame vám spoluprácu.

Vážení čitatelia a čitateľky, ak ste zo severu, nezabudnite si zaradiť stránku Žilinského Štandardu medzi svoje pravidelne navštevované adresy, nech je náš spoločný príbeh úspešný.

Dovidenia – a to doslova.


Ďalšie články