Video: Agresívni dúhoví aktivisti sa pustili do Matoviča

Matovic1 Foto: archív redakcie

Aktivisti za práva transsexuálov v utorok slovne vrátane hrubých vulgarizmov napadli Igora Matoviča. Podľa portálu Refresher ho napadli aj fyzicky. Stalo sa tak pred budovou Národnej rady SR, kde sa končil pochod za práva transľudí.

Keď aktivisti prichádzali na Hradný vrch, šéf OĽaNO Igor Matovič stál pred parlamentom v hlúčiku ľudí, s ktorými konverzoval.

Keď to zistili účastníci pochodu, obkolesili ho a viacerí mu začali vulgárne nadávať. Z tých slušnejších výrazov sa dá odcitovať, že Matovič je homofób a OĽaNO sú fašisti. V jednom momente mu z ruky vytrhli telefón, ktorým si aktivistov natáčal.

Novinári z portálu Refresher, ktorí sa zúčastnili na demonštrácii, opísali, čo sa dialo, takto:

„K napadnutiu Matoviča došlo počas toho, ako poskytoval rozhovor pre redakciu Refresher News. Šéf hnutia OĽaNO pobúril dav po tom, čo ľudia započuli jeho odpovede na otázky týkajúce sa práv LGBTI+ ľudí. Matovič v rozhovore podobné stretnutia a protesty označil za LGBTI+ propagandu, čo sa nepáčilo viacerým účastníkom, ktorí jeho vyjadrenia považovali za provokáciu.“

Podľa novinárov z portálu Refresher sa aktivisti pokúsili poslancovi vytrhnúť z rúk mobil, ktorým si ich natáčal na video. Počas tohto pokusu podľa nich došlo aj k fyzickému napadnutiu, keď jeden z účastníkov sotil Matoviča.

Útok sa odohral ešte pred začiatkom prejavov. Organizátori ho nijako nekomentovali.

Aktivisti na pochode niesli dúhové vlajky LGBT hnutia či červeno-čierne vlajky radikálneho ľavicového hnutia Antifa. Politici, ktorí podporujú transagendu, sa na podujatí nezúčastnili.

Pochod sa začal na Námestí SNP, prešiel cez Staré Mesto a popri podniku Tepláreň a skončil sa prejavmi na Hradnom vrchu. Demonštrácie sa zúčastnilo približne 200 ľudí.

https://standard.sk/350628/matovic-o-transaktivistoch-oplzla-primitivna-banda-dezolatov/

Ďalšie články