Už dnes to vypukne

Na poli pod Barancom je hlavným bodom programu popoludňajšia ukážka taktického cvičenia

BREZOVÁ POD BRADLOM –  Na poli pod Barancom je hlavným bodom programu popoludňajšia ukážka taktického cvičenia.

Ako sa už stalo tradíciou, vždy na konci septembra, teda k tomu 22. septembru, oslavujú ozbrojené sily v Brezovej pod Bradlo svoj sviatok, Deň ozbrojených síl. Tento rok sme to zorganizovali 24. septembra, nakoľko sa jedná o víkend, aby sme mohli umožniť prístup širokej verejnosti,“ informoval plukovník Štefan Zemanovič, hovorca Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Počas aktivít na poli pod Barancom bude hlavným bodom programu približne o 14:00 viac ako hodinová ukážka taktického cvičenia mechanizovaných jednotiek s podporou delostrelectva, letectva, ale aj príslušníkov síl pre špeciálne operácie.

„Sú to hlavne pozemné sily, ktoré tu predvedú výcvik, takzvané súperské cvičenie dvoch jednotiek, ktoré budú pôsobiť proti sebe. Jedna sa bude brániť, druhá bude útočiť. Ľudia tu uvidia vystúpenie vrtuľníkov a prostriedkov vzdušných síl, budú tu vystupovať aj naši vojenskí policajti, takže bude to naozaj veľmi zaujímavý program,“ prezradil hovorca.

„Budú tu koncerty, vystúpenia rôznych skupín, šou program čestnej stráže, predstavia sa nám tu naši vojenskí policajti, bude tu hrať vojenská hudba. Tešíme sa na širokú účasť,“ dokončil plukovník Zemanovič.

Ozbrojené sily si pravidelne pripomínajú svoj sviatok na konci septembra, ktorý je zároveň výročím prvého ozbrojeného vystúpenia za sebaurčenie Slovákov. Práve v okolí Brezovej pod Bradlom zviedli hurbanovskí dobrovoľníci pod velením Jána Francisciho 22. septembra 1848 svoju prvú víťaznú bitku.

 🛩 Popoludňajší program osláv Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod Bradlom

12:00  otvorenie areálu „pole pod Barancom“ pre verejnosť, statické ukážky výzbroje a vybavenia, zoskoky výsadkárov, vystúpenie Čestnej stráže Ozbrojených síl SR, koncert Vojenskej hudby

13:30  slávnostný začiatok ukážok a kultúrneho programu, vztýčenie vlajky, príhovory

13:55  veľká dynamická ukážka Ozbrojených síl SR

15:00  kultúrny program, koncert

17:00  ukončenie osláv Dňa Ozbrojených síl SR


Ďalšie články