TRENČÍN – Na rybníkoch v Kubrici je už tradičný decembrový ruch.
Aké by to boli Vianoce bez vianočnej ryby. Z roka na rok si ľudia vyberajú z čoraz väčšieho sortimentu rýb, no tá jedna je stále na vrchole. „Najviac sa stále predáva kapor. Je to chuťovo veľmi dobrá ryba. Ľudia obľubujú amure aj tolstolobiky. Tolstolobik je veľmi zdravá ryba, ktorá obsahuje tuk a odbúrava cholesterol. Už sa dostávajú do popredia aj morské ryby,“ prezradil Juraj Vicena z Rybníkov Kubrica.
Najdôležitejšia je starostlivosť
Rybníky si vyžadujú 24-hodinovú starostlivosť 365 dní v roku. „Musí byť zabezpečený neustály prívod čistej vody a musí byť okysličená, čo je v týchto suchých dňoch problém. Dá sa povedať, že si vyžadujú takú starostlivosť ako vlastné deti,“ pokračoval s úsmevom Vicena.
Na rybníkoch v Kubrici pribudla vynovená liaheň rýb, ktorú zrekonštruoval Slovenský Rybársky Zväz. Už teraz tam nájdete ikry mladých pstruhov.