Oklamali nás. Na Slovensku neostal ani jeden systém Patriot

Aj o tejto téme by sme mali nahlas hovoriť na samite NATO. Je neprijateľné, aby sme v čase bezpečnostnej krízy nemali vyriešenú protivzdušnú obranu štátu.

americký minister obrany Lloyd Austin minister obrany SR Jaroslav Naï prijatie Lloyd Austin a Jaroslav Naď, marec 2022. Foto: TASR

Keď Slovensko odovzdalo svoj raketový štít S-300 Ukrajine, minister Jaroslav Naď reagoval na kritikov ako hulvát. Nadával im do hlupákov. Chválil sa, že Slovensko má vďaka štyrom batériám Patriotov zabezpečenú protiraketovú obranu ako nikdy predtým.

Dnes už silné slová Naďa neplatia. Patrioty nám totiž spojenci – ako sme opakovane upozorňovali – len dočasne zapožičali. Najskôr svoju batériu stiahli Holanďania. Potom Američania. A nakoniec si poslednú zobrali aj Nemci. Ich Patrioty dnes chránia samit NATO vo Vilniuse.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.