Film Aftersun. Čo skrýva otvorená náruč milujúceho otca?

Aftersun je jednoduchý a zároveň veľmi rafinovaný film. Pomocou amatérskych záberov z dávnej dovolenky zobrazuje dospievanie a našu zraniteľnosť. 

Z filmu Aftersun. Foto: Flickr.com Z filmu Aftersun. Foto: Flickr.com

Debutantka Charlotte Wellsová ponúka banálny príbeh jedenásťročného dievčaťa, ktoré so svojím otcom dovolenkuje v Tureckom rezorte. Je koniec deväťdesiatych rokov. Otec s matkou dievčaťa nežije a každoročné prázdniny s dcérou sú pre oboch dôležité. More, plážový bar, rogalo vo vzduchu, chvíle nudy. Spočiatku máme pocit, že sledujeme rodinné video so všetkou jeho banalitou. 

Vzťah otca Caluma a dcéry Sophie však pôsobí mimoriadne autenticky a divák tejto dvojici uverí každú emóciu. So silou tohto vzťahu stojí a padá celý film. Dovolenková rutina v nie príliš luxusom rezorte nám ho umožní sledovať. Otec sprvu pôsobí ako normálny muž užívajúci si voľno. Po čase sa objavia prvé drobné trhliny. Calum sa často odvracia od Sofiiných záberov, občas zahliadneme bolesť v očiach. V kontakte s dcérou väčšinou pôsobí uvoľnene, ale po čase začneme chápať.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.