Netradičná pozvánka biskupa Aguiara na Svetové dni mládeže: Nechceme mladých ľudí obracať ku Kristovi ani ku katolíckej cirkvi

Podľa vzoru pápeža Františka adresujú viacerí cirkevní predstavení mladým ľuďom pozvania na blížiace sa Svetové dni mládeže (SDM) v Lisabone v dňoch 1. až 6. augusta. Originálnu formu si zvolil priamo jeden z hlavných organizátorov, lisabonský pomocný biskup Américo Aguiar.

F1ae0K3WABYpeUT Américo Aguiar. Foto: NOTÍCIAS DE COIMBRA/Twitter

„Nechceme mladých ľudí obracať ku Kristovi ani ku katolíckej cirkvi. Absolútne nie.“ Najnovší prírastok kardinálskeho kolégia a prezident nadácie Svetové dni mládeže Lisabon 2023 to povedal v rozhovore pre portugalskú televíziu RTP.

Médiá konzervatívnejšieho razenia následne označili vyjadrenie biskupa prívlastkom liberálne a pre zvýraznenie kontrastu oprášili slová iniciátora projektu svätého pápeža Jána Pavla II., ktorý v jubilejnom roku 2000 privítal účastníkov slovami: „Vaša cesta je niečo výnimočné: nevydali ste sa len za kultúrou alebo len aby ste nejako trávili čas. Dovoľte mi teda zopakovať otázku: Čo tu hľadáte? Alebo lepšie: Koho hľadáte? Na to existuje len jediná odpoveď: Prišli ste hľadať Ježiša Krista! Ale tento Ježiš Kristus vás hľadá prvý!“


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.