Hamran pestuje nebezpečnú metódu. Ódor by ho mal odvolať

ŠTEFAN HAMRAN Štefan Hamran. Foto: Profimedia.sk

Minister Šimko sa po falošnom obvinení takmer ani nebránil, čo mu mám za zlé, ale v zásade odišiel dôstojne. Ale premiér a prezidentka vyzerajú ako Hamranove bábky. A štát vyzerá trápne.

Poučenie z ústrednej politickej témy končiaceho sa týždňa znie, že prezidentku a premiéra opili rožkom. Ódor by mal Hamrana odvolať. Pokúsim sa vysvetliť prečo.

Situácia na ministerstve vnútra a v štáte je vážna. Ukázala to i štvrtková tlačovka vedenia Policajného zboru za účasti policajného prezidenta, šéfa inšpekčnej služby a ďalších funkcionárov.

Namiesto toho, aby organizátori prevratu na vnútre boli ticho spokojní so svojím úspechom, rozhodli sa ešte osláviť víťazstvo tlačovkou. Na tlačovke odznelo z úst policajných funkcionárov mnoho až šokujúcich demagogických výrokov. Pozrel som si to a poviem vám, bolo to choré. Tí ľudia nemajú celkom ujasnené, čím sú a čím nie sú. Hovorí sa tomu, že sa necítia.

Hamranova metóda

K základnej metóde policajného prezidenta Štefana Hamrana patrilo ustarostene predstierať problém, ktorý chce vyriešiť, respektíve hrozbu, ktorej chce zabrániť, pričom ten problém, respektíve hrozba neexistovali. Nie je to priame klamstvo, je to „len“ zavádzanie, a tým je to ešte rafinovanejšie.

Súčasťou metódy je i spoliehanie sa na neinformovanosť verejnosti, ktorá má dosť svojich starostí, a na neinformovanosť niektorých novinárov, ktorí by sa mali o vlastnú informovanosť starať o čosi lepšie, ale nestarajú sa. Občas Hamran vyslovene robí z ľudí hlupákov.

K metóde patrí i predstieranie zrážky princípov. Žiadnu zrážku princípov som však nevidel. Ak teda Hamran nemal na mysli jediný princíp, podľa ktorého má pravdu vždy on.

Hamranom vyslovená domnienka, že v spore sa jedná možno i o generačný konflikt, je už len také drobné chrapúnstvo ako čerešnička na torte. Ako keby Šimko mal byť predstaviteľom nejakých dávnych temných čias, no a teraz prichádzajú „hamranovci“. Absurdné.

Poďme k jednotlivostiam tlačovky.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami