Škandál. V trnavskom detskom domove vraj týrajú deti. Musia sa tam totiž modliť

Serene man praying with rosary Ilustračné foto: Profimedia.sk

Televízia Markíza uverejnila reportáž z trnavského detského domova, v ktorom údajne týrali deti. Prostriedky tohto násilia mali byť ruženec, púte a modlitba.  

Reportáž v televízii uviedli, ako inak, dramatickým jazykom, ako sťažnosť na „zvláštne náboženské praktiky“ v trnavskom Centre pre deti a rodiny (ide o moderný politicky korektný názov pre detské domovy).

V čom malo spočívať ono týranie? Deti v centre sa vraj musia modliť a chodiť do kostola. „Modlili sa päť desiatkov ruženca, čo trvá asi 25 minút, deti zaspávali a nemali o to záujem,“ znela výpoveď skrytého anonymného zdroja na kameru. Ukrytie jeho identity navodzuje dojem, akoby vypovedal o krajne neprípustných javoch. Takéto zakrytie svedka sa zvykne používať pri mafiánskych vraždách alebo pri ťažkých podvodoch na ministerstvách.  

Padli aj tvrdé slová o vymývaní mozgov. Deti totiž v centre dostávajú krížik na čelo, modlia sa ráno aj večer, čítajú si z Biblie, situáciu už preveruje kriminálka. Pre podozrenie z „týrania blízkej a zverenej osoby“.

Trestný čin vraj spočíval aj v tom, že „podozrivá“ riaditeľka centra, ktorá vraj deti k duchovnej aktivite vyslovene núti, poslala jedno dieťa k exorcistovi po tom, ako sám o sebe hovoril, že je posadnutý zlým duchom, ktorý ho núti robiť zlo.

Čo sa to presne stalo?


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami