Podnikateľ zomieral krutou smrťou: Jeho telo hľadali pod tonami syra 12 hodín

BERGAMO – Majiteľ mliečnej farmy pri severotalianskom meste Bergamo prišiel o život po tom, čo ho privalili regály, na ktorých sa celkovo nachádzalo asi 25 000 bochníkov syra, informoval v pondelok miestny hasičský zbor.

italy-6803685_1920 Podnikateľ zahynul pod tonami syra. FOTO: Pixabay.com

TASR správu prevzala z agentúr ANSA a DPA. Sedemdesiatpäťročný majiteľ farmy Giacomo Chiapparini pracoval v nedeľu večer v sklade, kde na kovových regáloch zreli 40-kilogramové bochníky tvrdého syra Grana Padano. Jeden z regálov sa však zlomil, čo spustilo domino efekt: police so syrom jedna po druhej padali, až kým Chiappariniho úplne nezavalili.

Miestni hasiči uviedli, že muža sa im podarilo spod hromady syra a častí regálov vyslobodiť až v pondelok ráno po 12-hodinovej záchrannej akcii. Priamo na mieste ho však vyhlásili za mŕtveho.

Úrady uviedli, že nateraz nie je jasné, či sa regály zrútili v dôsledku technickej chyby alebo tzv. únavy materiálu. Bližšie okolnosti smrti muža objasní až ďalšie vyšetrovanie.

Jedno koleso Grana Padano váži v priemere 28 kilogramov. Tento syr sa od slávneho parmezánu, ktorý sa predáva pod názvom Parmigiano Reggiano, líši typom použitého kravského mlieka, oveľa širším územím, kde sa smie vyrábať, aj miernejšou reguláciou potravy, ktorú smie dobytok dostávať.


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac