Sulík: Dovolenka by sa hodila aj Matovičovi

Igor Matoviè Richard Sulík Igor Matovič a Richard Sulík Foto: Pavel Neubauer/TASR

Minister hospodárstva Richard Sulík prijal „domácu úlohu“ od premiéra Igora Matoviča a predstaví mu svoj alternatívny plán protipandemických opatrení. Myslí si, že sa to dá robiť aj múdrejšie, ako len zatvárať podniky a prevádzky.

Nedávno sa opäť rozhoreli vášne medzi premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO) a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS). Predseda vlády vtedy adresoval Sulíkovi „domácu úlohu“, aby do nedele večera navrhol lepšie protipandemické opatrenia, vďaka ktorým by mohli ostať otvorené prevádzky a zároveň sa do 1. decembra udržal kĺzavý medián na hodnote 500.

Sulík hodenú rukavicu prijal a v relácii Rádia Expres Braňo Závodský Naživo uviedol, že pripravuje svoje vlastné riešenie. Prv ho však chce predstaviť priamo premiérovi, aby si ho osvojil. Ak sa tak nestane, zverejní plán aspoň verejnosti.

„V podstate ide o to, aby sme neuplatňovali rovnaké opatrenia na všetky regióny. A potom napríklad vlaky zadarmo, ktoré by mohli znížiť mobilitu, sú nedotknuté, to je absurdné,“ podotkol minister hospodárstva. Úroveň opatrení by sa podľa neho mala odvíjať od počtu infikovaných.

Treba múdrejšie opatrenia

Zároveň si myslí, že treba prijímať múdrejšie opatrenia, ako len zatvárať reštaurácie či divadlá. „Musíme prijať také pravidlá, ktoré dokáže bežný človek pochopiť,“ dodal minister a skritizoval návrh, aby zatvorené prevádzky samy testovali občanov.

Predseda SaS však zdôraznil, že sa nechystá odísť z vlády. Netreba podľa neho brať vážne všetko, čo premiér v hneve povie, a podotkol, že dovolenka (za ktorú ho Matovič kritizoval) by prospela aj premiérovi.

„Jemu by tá dovolenka prospela. Upokojil by hlavu, trochu by zvážil, čo bude rozprávať. Ja som v Dubaji, stretol som sa s dubajskou ministerkou, ktorá má na starosti Expo. Potrebovali sme vyriešiť niekoľko problémov. Áno, priznávam sa, predĺžil som si to na celý týždeň, aj minister si potrebuje niekedy oddýchnuť,“ povedal Sulík.


Ďalšie články