Staré dobré rúhanie, model 2023. Dánska vláda chce trestať pálenie Koránu väzením

Dánska vláda, inak vo veciach migrácie a kultúrneho vývoja celkom rozumná, sa rozhodla na ťažko uveriteľný krok: navrhne zákon, ktorý by verejné pálenie svätých textov vyhlásil za trestný čin a trestal ho potenciálne aj väzením. Už aj pokuta by bola dosť zlá, ale väzenie?

British Muslims protest Quran burning, in London, UK Moslimskí demonštranti pália švédske a dánske vlajky pred švédskym veľvyslanectvom v Londýne po tom, čo pravičiar dánskeho pôvodu spálil Korán pred tureckým veľvyslanectvom vo Švédsku, 28. januára 2023, Londýn, Anglicko, Spojené kráľovstvo. Foto: Profimedia.sk

Oficiálne sa majú chrániť rôzne sväté texty, Biblia, Tóra aj Korán, ale prakticky ide samozrejme len o ten Korán. Žiadne iné náboženstvo totiž mier v Dánsku a bezpečnosť dánskych občanov v cudzine neohrozuje.

Všetko to pokorné prihrbenie sa pred tyranmi a ich koránmi sa týka islamu, ktorého stredoveký prorok pri šírení novej viery používal rovnako ochotne meč ako slová a ktorého nasledovníci na jeho krvavé úspechy, samozrejme, nezabúdajú.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.