Žilina ulovila v „malom Ríme“ veľmi cenný skalp

ŽILINA – Spartak Trnava po štvrtkovom postupe do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy nedokázal zmobilizovať sily a v dohrávke šiesteho kola Niké ligy podľahol doma mužstvu Žiliny 0:2 (0:0).

V jedenástej minúte sa domáci celok dostal k veľkej príležitosti. Azango na pravej strane uspel proti dvojici obrancov Žiliny. Vzápätí našiel Šuleka, ktorého delovka skončila tesne nad Belkovou bránou. V druhej nadstavenej minúte prvého polčasu mohol opäť skórovať Spartak.

Procházka ostal úplne nestrážený pred Belkom. Centrovanú loptu pretavil na volej, ale mieril nepresne. Hneď v ďalšej minúte center Štetinu z pravej strany zahral nožničkami Ristovski, ale poslal to nad priestor troch žrdí. Do kabín na polčas schádzali tímy za bezgólového stavu.

V 47. minúte Belkovi nevyšiel odkop lopty od vlastnej bránky. Ofori ju zachytil a našiel Ristovského, ktorý z pravej strany 16-ky pálil tvrdo nad žilinskú bránku. V 59. minúte Sauer centroval z rohu na prednú tyč. Stojčevsi sa zavesil do vzduchu a hlavičkou otvoril skóre zápasu – 0:1. V 62. minúte sa skóre menilo znova. Veľkej chyby sa dopustil Štetina.

Medzi domácimi obrancami sa k lopte dostal Addo, pozoruhodne zrýchlil a poľahky prestrelil Takáča – 0:2. V 67. minúte preveril Takáčovu pozornosť Sauer. Pre brankára Trnavy to nebol celkom ideálny zákrok, bol však úspešný. V 85. minúte z otočky pálil Bukata, a veľmi dobre zasiahol žilinský brankár Belko. „Šošoni“ stav udržali, a tak Žilina zvíťazila na horúcej pôde v Trnave 2:0.

(onlajny.eu)