Pri Vydrici pribudne nová električková zastávka

BRATISLAVA – V blízkosti novej štvrti Vydrica v bratislavskej časti Staré Mesto pribudne električková zastávka, ktorá je súčasťou prebiehajúcich rekonštrukčných prác vrátane vozovky.

Nová zastávka Vydrica v bratislavskej časti Staré Mesto. Foto: Ján Vida. Nová zastávka Vydrica v bratislavskej časti Staré Mesto. Foto: Ján Vida.

Nová zastávka s názvom Vodná veža bude podľa informácií Dopravného podniku Bratislava v prevádzke, až keď vznikne dopyt po doprave v tejto oblasti. Keďže výstavba nemá dokončenú ani hrubú stavbu, termín sprevádzkovania nástupišťa je tak zatiaľ v nedohľadne.

Rozostavaná zastávka sa pritom nachádza približne iba 300 metrov od existujúcej, ktorá je pod Mostom SNP. Je preto, otázne koľko ľudí bude využívať obojstrannú zastávku, keďže ide o luxusnú štvrť, v ktorej budú obyvatelia bytoviek a zamestnanci firiem preferovať skôr osobné autá než hromadnú dopravu.

„Účelom tejto zastávky bude zjednodušiť prístup do novej mestskej štvrte, pretože prístup vzhľadom na absenciu chodníkov a priechodov od existujúcej zastávky Most SNP nie je vyhovujúci,“ povedal Bratislavskému Štandardu vedúci odboru marketingu a komunikácie dopravcu Martin Chlebovec.

Keďže na vznikajúcej zastávke pribudnú aj svetelné semafory a priechody pre chodcov, motoristi sa môžu postupne pripraviť na ešte väčšie kolóny vozidiel, aké tam sú v súčasnosti na dennej báze. To do určitej miery spôsobí aj meškanie spojov. Dopravný podnik Bratislava ale uisťuje verejnosť, že spoje meškať nebudú. „Čo sa týka novej križovatky, ktorá vznikne v projekte Vydrica, tak tá bude dynamicky riadená s preferenciou MHD, a preto by nemalo dochádzať k zdržaniam električiek,“ zdôraznil Chlebovec.

Pozitívnou správou pre všetkých ale môže byť skutočnosť, že na danom úseku konečne pribudla nová asfaltka, ktorá nahradila pôvodný, rokmi opotrebovaný asfaltový povrch.