Haraslína mrzela nevyužitá šanca v zápase s Portugalskom: Bruno to trafil, ja nie

Nechýbalo veľa, aby si streleckú formu z klubu preniesol aj do reprezentácie. Slovenský futbalista Lukáš Haraslín mohol otvoriť skóre piatkového šlágra J-skupiny kvalifikácie ME 2024 proti Portugalsku, v závere prvého polčasu po prihrávke Petra Pekaríka však poslal loptu v dobrej pozícii iba do bočnej žrde.

Slovensko - Portugalsko Lukáš Haraslín a hráč Portugalska Diogo Dalot. Foto: Martin Baumann/TASR

O chvíľu neskôr na opačnej strane ihriska Bruno Fernandes v podobnej situácii nezaváhal a zaznamenal jediný gól duelu, po ktorom si Portugalci udržali stopercentnú bilanciu v kvalifikácii a zvýšili náskok na čele tabuľky pred duom Slovensko – Luxembursko na päť bodov. „Snažil som sa to dávať na prvú žrď, brankár možno čakal krížnu strelu. Škoda, že to nevyšlo a čo je horšie, vzápätí sme inkasovali. Bruno to trafil v podobnej situácii a ja nie. Samozrejme ma to mrzí, ale naša hra bola na vysokej úrovni,“ vyjadril sa krídelník pražskej Sparty, ktorý v tejto sezóne skóroval celkovo už šesťkrát.

Gól proti Portugalsku by mal cenu zlata a hoci ho Slováci nestrelili, Haraslín vyzdvihol výkon mužstva. „Asi nikto nečakal, že budeme hrať takýto vyrovnaný zápas s top svetovým tímom. Výsledok nás trošku mrzí, aspoň bod sme si podľa mňa zaslúžili, ale za tento výkon sa nemusíme hanbiť.“ Domáci dokázali hrať s favoritom vyrovnanú partiu, nezľakli sa hviezd v tíme súpera na čele s Cristianom Ronaldom. „Počas zápasu som sa snažil nevnímať, proti komu hráme, sústredil som sa na hru. Samozrejme, som vďačný, že som sa sem dostal a mal možnosť hrať proti takýmto hráčom. Portugalci mali vpredu neskutočnú kvalitu, ale miestami sme ich prevyšovali. Škoda, že sme nezabodovali,“ mrzelo Haraslína.

TASR prezradil, že si po zápase vymenil dres s Bernardom Silvom a vyzdvihol atmosféru na beznádejne vypredanom Tehelnom poli, ktoré si užilo piatkový večer aj vďaka výkonom oboch mužstiev. „Atmosféra bola vynikajúca. Presne toto chceme zasa priniesť na Slovensko. Ľudia nás povzbudzovali a my sme sa ich snažili odmeniť dobrým výkonom. Bol to futbal hore-dole, ktorý sa im musel páčiť. Sme radi, že to ocenili a po zápase nám zatlieskali.“

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok