Futbalová reprezentácia s talianskym podpisom je na správnej ceste. Slováci pod Calzonovým vedením majú fazónu

Tlaèová konferencia Francesca Calzonu k nominácii na zápas kvalifikácie ME 2024 Slovensko - Lichtenštajnsko Francesco Calzona. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Priznám sa, že som chcel písať komentár už po prvom z dvojice septembrových kvalifikačných zápasov o postup na majstrovstvá Európy, v ktorom slovenskí futbalisti prehrali s Portugalskom 0 : 1. Napokon som to prehodnotil a ešte som to odložil. Slováci sa totiž radi zvyknú trápiť s papierovo výrazne slabšími družstvami. Ak by sa to potvrdilo s Lichtenštajnskom, akýkoľvek pozitívny text, ktorý sa po Portugalsku núkal, by vyznel skôr komicky. A tak som, áno, trochu alibisticky, radšej počkal.

Našťastie, žiadne prekvapenie sa nekonalo a naši reprezentanti nad futbalovým trpaslíkom zvíťazili 3 : 0. A sú blízko k postupu na budúcoročný kontinentálny šampionát.

Vráťme sa teda najprv k piatkovému duelu s Portugalskom.

Slováci síce na Tehelnom poli neozbíjali veľkého favorita skupiny o body, ale ani si nespravili hanbu. Hoci prvé sekundy, chyba v domácej rozohrávke a následná šanca Portugalska neveštili nič dobré, slovenskí reprezentanti napokon ukázali koncentrovaný výkon na hranici svojich možností. S výnimkou niekoľkých drobných zaváhaní – jedno z nich sa skončilo jediným gólom – portugalské hviezdy dokázali eliminovať.

Škoda, že to nebol remízový zápas. Myslím si, že nerozhodný výsledok by mu svedčal viac.

Obdivuhodný Pekarík, frustrovaný Ronaldo


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami