Progresívci sa zľakli. A rozohrali vabank

Progresívci a ich médiá rozbehli horúcu fázu mobilizačnej kampane. Vyhlásený cieľ: pridať na maximum a poraziť vo voľbách Smer. Aj za tú cenu, že Progresívne Slovensko si ďalším rastom zlikviduje menších partnerov.

Snímka obrazovky 2023-09-17 o 17.07.25 Michal Šimečka. Foto: Facebook/PS.

Práve na túto privysokú cenu upozornil exprezident Kiska. A spolu s ním zástup menších hráčov. Varovanie má jasnú pointu: ak budú progresívci príliš tlačiť na plyn a na vidinu porážky Smeru, ich partnerské strany, ktoré sa dnes trápia pri hranici zvoliteľnosti, neprelezú do parlamentu.

Kombinácia vysokej volebnej účasti a rastu PS by ich zhodila pod päť percent. Aj bez toho, aby prišli o voličov, ktorí ich dnes podporujú. V rizikovom pásme či pod ním sú pritom všetky strany, s ktorými sa rátalo v novej protificovskej vláde: SaS, KDH, Sme rodina, Obyčajní, Demokrati. Dokonca aj Hlas, ktorý má len štyri percentá jadrových voličov.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.