Za akciou Vírus cítiť aj exministra Naďa. Terčom môže byť Republika

Pri predvolebnom údere NAKA na bývalých tajných z vojenského spravodajstva nejde len o zločin a trest. Prípad má politický kontext (a do istej miery aj geopolitický). Exminister Naď považuje Republiku za „Balciarov projekt“.

Snímka obrazovky 2023-09-20 o 18.19.46 Jaroslav Naď. Foto: TASR

Tvrdenia, že prípad Vírus je ďalšou veľkou akciou Hamrana a NAKA, ktorá zasahuje Smer, sú povrchné. Jedným z motorov vyšetrovania bol v tomto prípade minister obrany Jaroslav Naď. A zasiahnutou stranou zrejme nebude Smer, ale skôr Republika, za ktorú kandidujú bývalé figúry z vojenského spravodajstva. Kauza môže mať dosah aj na Hlas, keďže zadržaný Gučík mal čulé vzťahy s Pellegrinim.

Naď v apríli, keď bol ešte ministrom obrany, avizoval, že urobí všetko preto, aby sa naplno rozbehlo vyšetrovanie a stíhanie vojenských tajných z éry Balciara. Sľuboval „150-percentnú súčinnosť“ vyšetrovateľom NAKA. Motivácia Naďa bola pochopiteľná. Už pred voľbami 2020 patril k najtvrdším kritikom šéfa Vojenského spravodajstva Balciara a rozkrádania štátneho majetku v rezorte obrany.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.