Zoologická záhrada pripravila na sobotu atraktívny program obohatený novinkami

BRATISLAVA – Počas najbližšej soboty sa v ZOO Bratislava uskutočnia zaujímavé podujatia ako komentované kŕmenie psa ušatého a Prekonaj svoj strach! Návštevníci sa navyše môžu tešiť na nové atrakcie, ako aj na nového obyvateľa.

korytnacka-leopardia_zoo-bratislava__Resampled-1024x684 Aj korytnačku uvidia návštevníci v rámci podujatia Prekonaj svoj strach! Foto: ZOO Bratislava

V sobotu sa bude konať tradičné komentované kŕmenie pri výbehu psa ušatého, kde sa ľudia dozvedia, prečo majú také veľké uši. Okrem toho môže v ten istý deň v priestore terária a exotária aj menej odvážnych návštevníkov upútať zaujímavé podujatie Prekonaj svoj strach! Cieľom je sa zážitkovým spôsobom zoznámiť s rôznymi druhmi plazov a prekonať určitý strach či odpor voči nim. Pomôcť k tomu môže fascinujúce rozprávanie o hadoch, jašteroch či obojživelníkoch, ako aj možnosť overiť si vlastnými zmyslami, či je had slizký, alebo či vie korytnačka vyliezť zo svojho panciera.

Novým obyvateľom zoo je mladý samec takina zlatého, ktorého doviezli zo ZOO Liberec. „V blízkej dobe by sa k tomuto krásnemu samcovi mala pripojiť aj samica zo ZOO Wroclav, s ktorou vytvorí nový chovný pár v našej zoo a snáď sa budeme čoskoro tešiť aj z nových prírastkov“, informuje ZOO Bratislava.

Takin zlatý si už zvyká na nový domov. Foto: ZOO Bratislava

V bratislavskej zoo vybudovali viaceré atrakcie, ktoré privítajú mladší, ako aj starší návštevníci. „Ďalekohľad sa nachádza na ceste, ktorá vedie k nosorožcom. Prostredníctvom neho je krásny pohľad na panorámu mesta a dominantu Kamzík. Zvieracia mandala, ako aj doskočisko, sa nachádza rovnako na ceste k nosorožcom. Slack-line je ploché lano umiestnené medzi dvomi stromami tesne nad zemou, po ktorom si môžu vyskúšať návštevníci prejsť. Je to jeden z nových prvkov pre návštevníkov, ktoré pribudli v našej zoo,“ priblížila pre Bratislavský Štandard PR manažérka ZOO Bratislava Alexandra Ritterová.

Pobyt počas horúcich dní spríjemnia pitné fontánky, ktoré postupne pribúdajú v celom areáli. „V súčasnosti sú nainštalované a spustené dve – jedna pri vstupe do zoo a druhá pri spodnom detskom ihrisku v blízkosti Zooshopu. Ďalšia sa dokončuje neďaleko výbehu žiráf pri našom olivovníku a posledná bude čoskoro dokončená v blízkosti výbehu nosorožcov,“ doplnila Ritterová.