Kabínu údajne podpálil pes, ktorý v nej bol zamknutý. S podvodmi v poisťovniach sa roztrhlo vrece

Veľké množstvo slovenských domácností sa už zopár rokov borí s finančnými problémami. A kým väčšina sa snaží nájsť primerané riešenia, existujú aj takí, ktorí vykročia na tenký ľad. „Klient nám tvrdil, že požiar v kabíne nákladného vozidla spôsobilo náhodné vyliatie horľavej látky. Tú mal v kabíne vyliať pes, ktorý tam bol údajne v tom čase uzamknutý," hovorí príklad pre Štandard špecialistka komunikácie poisťovne Generali Katarína Ondra.

certovica1 Najčastejšie sa s pokusmi o podvody poisťovne stretávajú pri povinnom a havarijnom poistení. Ilustračné foto. Foto: Facebook/Polícia SR

Presne to sa deje, pokiaľ si niekto chce dať zaplatiť poisťovňou niečo, čo by mal „zacvakať“ z vlastného vrecka. No a ešte na lepšie časy zďaleka nesvitá. Práve naopak. Pokusov o poistné podvody rapídne pribúda.

V minulom týždni tak najväčší hráč na trhu, poisťovňa Allianz, informovala o nelichotivých rekordoch za prvých osem mesiacov tohto roka. V štyroch oblastiach boli totiž u nej prekonané celoročné sumy odhalených podvodov. „Najväčší nárast sme zaznamenali v povinnom zmluvnom poistení, kde sme za osem mesiacov tohto roka odhalili podvody za vyše 1,6 milióna eur, čo je o polovicu viac ako za celý minulý rok,“ upresňuje vedúca oddelenia kontroly a špeciálnych činností Allianz Jaroslava Kováčiková. O 40 percent viac špekulantov zaznamenal za rovnaké obdobie oproti celému minulému roku aj segment poistenia privátneho majetku. Ďalšie pokusy pribudli v rámci podnikateľských poistení a životného a úrazového poistenia.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.