Jeden prekročil stovku, iný usmrtil ženu. Kolobežkárov chcú vytlačiť z miest, hoci ich čakajú zásadné zmeny

Slovensko má na konte už aj smrteľný prípad po zrážke elektrickou kolobežkou. Šíri sa petícia s cieľom zakázať zdieľané kolobežky v našich mestách. Ešte stále sme však neprijali zákon, ktorý majiteľom tohto dopravného prostriedku prikazuje uzatvoriť si povinné zmluvné poistenie. Avšak za väčšinu e-kolobežiek sa ani po novele platiť nebude, lebo nedosahujú rýchlosť vyššiu ako 25 kilometrov za hodinu.

Collage Maker-28-Sep-2023-06-07-PM-4077 Ľudí trápi rýchlosť e-kolobežiek ako aj možnosti ich zdieľania. Ilustračné foto. Zdroj: Reprofoto FB/Polícia SR, TASR/František Iván

Keď polícia na svojom facebookovom profile v júli zverejnila video z merania rýchlosti v mestečku na Liptove, strhla sa vášnivá diskusia. „Nedávno sme vás informovali o kolobežkárovi, ktorý jazdil rýchlosťou 118 km za hodinu z Demänovej, mestskej časti Liptovského Mikuláša. Písali ste nám, že to nie je možné a taká kolobežka neexistuje. Nuž, tu je video z merania,“ píše sa v statuse. Komentujúci okamžite spochybnili, že by niečo také bolo možné a zanechávali ostré odkazy pre mužov zákona, aby sa nestrápňovali a záznam skôr presunuli na ich profil Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Vec ani po niekoľkých dňoch nenechala ľudí chladnými a niektoré médiá sa obrátili priamo na vyšetrovateľov. Žiaľ, tí k prípadu bližšie informácie neposkytli.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.