Bratislavská zoo si pre svojich návštevníkov pripravila nezabudnuteľné zážitky

BRATISLAVA – Bratislavská zoo si pre svojich návštevníkov pripravila zaujímavé podujatia. V piatok 29. septembra sa bude konať 18. ročník Noci netopierov, na ktorú netreba mať ani vstupenku. Deň na to sa uskutoční komentované kŕmenie medveďa hnedého a dikobraza bielochvostého. V zoo zároveň v súčasnosti prebiehajú stavebné práce spojené s novým výbehom pre medveďa hnedého a užitočnou novinkou, ktorú privítajú najmä mestské deti.

382998699_795156529284393_2327231771315716796_n Noc netopierov bude zážitkovým programom. Foto: ZOO Bratislava.

Piatkové večerné podujatie, ktoré nie je súčasťou prehliadky, sa začne o 19:00 pred zoologickou záhradou. „Témou prednášky bude monitoring a ochrana zimujúcich netopierov. Následne budú môcť účastníci pozorovať živé netopiere zo záchrannej stanice a počúvať aj netopiere prelietajúce nad zoologickou záhradou,“ informovala Bratislavský Štandard PR manažérka ZOO Bratislava Alexandra Ritterová.

O deň neskôr sa návštevníci môžu tešiť na obľúbené komentované kŕmenie, tentoraz medveďa hnedého a dikobraza bielochvostého. Verejnosť tak bude mať príležitosť zoznámiť sa s tým, akou potravou sa oba živočíchy živia.

Komentované kŕmenie bude v sobotu zamerané na medveďa hnedého. Foto: ZOO Bratislava

V týchto dňoch sa pritom koná záverečná fáza prác spojená s rozšírením výbehu jedného z najatraktívnejších obyvateľov ZOO Bratislava – medveďa hnedého. Statný medveď Félix, ktorý má 28 rokov a je vo výbornej zdravotnej kondícii, sa tak konečne dočká lepších životných podmienok. „Pôvodný priestor pre medveďa sa rozšíri o výbeh, ktorý pred časom obývali kozy domáce holandské. Priestor je už vyčistený, pripravené sú stĺpy na plot, priestor je vypieskovaný, robia sa terénne úpravy,“ spresnila Ritterová. Keďže sa jeho prírodný priestor iba rozšíri, nebude ho pri presune potrebné uspávať. Výbeh by mal byť dokončený v priebehu tohto roka.

Nový výbeh pre medveďa by mal byť hotový ešte tento rok. Foto: ZOO Bratislava

Momentálne sa v zoo pripravuje aj priestor pre vytvorenie Gazdovského dvora, ktorý je situovaný neďaleko spodného detského ihriska. „Na Gazdovskom dvore nájdu návštevníci hospodárske druhy zvierat, ktoré budú mať možnosť pohladkať a prípadne kontrolovaným spôsobom aj nakŕmiť. Návštevníkom by sme chceli sprístupniť Gazdovský dvor do konca roka, ale všetko bude závisieť od priebehu prác. Najneskôr by to však malo byť začiatkom novej sezóny,“ doplnila Ritterová.