Prvý mesiac po zmene pravidiel mimoriadnych splátok úverov sa končí. Ako to funguje v praxi a oplatia sa?

V súvislosti so stúpajúcimi úrokovými sadzbami na hypotékach sa ako jedno z riešení skrotenia výšky splátky ponúkajú aj takzvané mimoriadne splátky. Kým donedávna bola táto možnosť u viacerých trhových hráčov len raz ročne, september priniesol v tejto oblasti zmeny. Niečo nad rámec aktuálnej splátky totiž už môže klient uhradiť banke raz mesačne. Samozrejme, aj tu platia pravidlá.

Ilustračné foto: FB/SLSP Ilustračné foto: FB/SLSP

O túto možnosť musíte vo väčšine slovenských bánk požiadať osobne. Po zavedení zmien v legislatíve mali mnohé z nich plné ruky práce aj s nastavením svojich systémov, keďže do konca prázdnin bola pre väčšinu klientov táto úhrada nad rámec splátky možná len raz ročne. Našli sa však aj také, ktoré to už aj pred zmenou klientom poskytovali.

„Vzhľadom na to, že naša banka dlhodobo umožňuje robiť mimoriadne splátky hypoték aj nad rámec zákona, od zmeny legislatívy neevidujeme zvýšenie záujmu oproti štandardu,“ ozrejmuje pre Štandard Marta Cesnaková, hovorkyňa Slovenskej sporiteľne.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.